Forside
Forord
Indledning
Anvendelse af fagbilag og vejledning
Doku-mappe
Dokumentation
Ideer til mundtligt og skriftligt arbejde
Evaluering
Individuelt emne
Eksamen
Værktøjskasse
Kolofon
Indholdsfortegnelse
Undervisningsministeriets håndbogsserie
Udskriv hele publikationen
Doku-mappe
Indledningsvis beskrives doku-mappen. Derefter følger eksempler på indhold til doku-mappen.

Som et redskab til at skabe og bevare overblikket i undervisningen, kan eleverne samle alle materialer, såvel det fælles som det individuelle, i elevens personlige doku-mappe. Det er afgørende, at eleven får et ejerskabsforhold til indholdet i denne mappe og tænker mappen som sit fundament og udgangspunkt for den afsluttende eksamen. Eleven skal vide, at alt, hvad han/hun lader indgå i doku-mappen, skal der kunne redegøres for enten mundtligt og/eller skriftligt.

Eksempler på dokumentation kan for eksempel være: planche, drejebog, rollespil, diasshow, tegneserie, reklame, skriftlig rapport, manualer, tekstmateriale, sangtekster, video, billeder, musik, digte, genstande.

Eleven er personligt ansvarlig for indholdet i mappen, også for materialer, der eventuelt er udarbejdet i fællesskab med andre.

Mappen danner desuden grundlag for midtvejsevalueringen. De enkelte doku-mapper vil være meget forskellige, da de hver især er et billede på den enkelte elevs arbejde, læring og niveau i faget. Der kan udarbejdes specifikke krav til indholdet i doku-mappen efter niveau og fagets kompetencemål. Doku-mappen kan indeholde en individuelt tilpasset indholdsfortegnelse for at give overblik over indhold, opgavetype og progression.

Endelig kan mappen indeholde en personlig tjekliste, som også kan fungere som et refleksionsredskab, ved at eleven sætter kryds ud for de arbejdsformer, som han/hun har arbejdet med i undervisningsforløbet. Før midtvejsevalueringen kan eleverne lade mapperne ligge i klassen, så læreren har noget konkret at evaluere ud fra.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at doku-mappen også kan ligge i en elektronisk udgave.

Indhold:



Udskriv pdf-fil