spacer
spacer spacer
1. Pædagogiske overvejelser
2. Kultuforståelse
3. Praktisk konflikthåndtering
4. Erfaringer fra fire skoler
Litteraur og materiale til inspiration
Printervenlig udgave

spacer


Indsatsområder på Dagmarskolen

Udviklingsprojektet på Dagmarskolen kom i praksis til at omhandle fire områder:

1. Integration i klassen
Generelt har vægten i arbejdet med inklusion ligget på kulturforståelse. Eksempler på aktiviteter er en fælles aktivitetsuge for hele skolen med fokus på forskellige kulturer, deres forskelle og ligheder.

For udskolingsafsnittet har skolen udarbejdet et idékatalog, som understreger nødvendigheden af, at de tosprogede elever mødes fagligt og sprogligt på det niveau, hvor de er. Kataloget bidrager til at styrke integrationen af de tosprogede elever i klassens sociale og faglige sammenhæng via forskellige øvelser og undervisningsforløb. Øvelsen “Her er mit liv” er et eksempel på et forløb hentet herfra. (Se side 37).

2. Introduktionsdage for nyetablerede 8. klasser
Lærerteamet har tilrettelagt introduktionsforløbet for de nye 8. klasser med afsæt i en anerkendende pædagogisk tilgang, samt med en introduktion til og indføring af portfoliometoden på klassetrinnet. (Se side 20). Samtidig er lærerne opmærksomme på, at hvis integrationen af de tosprogede elever skal lykkes, kræver det, at eleverne fra modtagelsesklassen allerede fra skoleårets start etablerer sig som en del af distriktsklassens sociale liv.

3. Fælles referenceramme for konflikthåndtering
Eleverne i 8. klasse er med stor succes blevet introduceret til praktisk konflikthåndtering. Derudover har lærerteamet og andre interesserede kolleger fra skoleafdelingen gennemført et kursus over to dage i konfliktløsning og mægling. På sigt ønskes elevmægling etableret på skolen.

4. Samarbejdet med modtagelsesklassens forældregruppe
I løbet af året er der afprøvet forskellige måder at etablere en god kontakt til forældrene. En form med fokus på socialt samvær har været frugtbar og resulteret i et massivt forbedret fremmøde blandt forældrene.

spacer
Pil til top
Pil tilbage
Pil frem
spacer spacer spacer
boks top
spacer
boks top
boks top
spacer
boks top
boks top
spacer
boks top
boks top
spacer
boks top