Forrige kapitelTil forsideNæste kapitel

Krone
Forside
Forord
Resume
Baggrund
Design
Før opstart
• Observation
Grundforløb
• Observation
Overgang hovedforløb
• Observation
Hovedforløb
• Observation
Institutionens strategi
• Observation
Summary
Kolofon
Udskriv hele publikationen
Design

Litteratur

Der er gennemført en indledende scanning af eksisterende rapporter og analyser om frafald og årsager til frafald som baggrund for operationalisering af analysedesign og interviewrammer.

Respondenter

Teknologisk Institut har i samarbejde med Undervisningsministeriet udvalgt et antal skoler og indgange for henholdsvis grundforløb og hovedforløb. Udvælgelsen har fundet sted på baggrund af statistiske data stillet til rådighed af Undervisningsministeriet og UNI•C. I udvælgelsen er endvidere indgået nuværende og tidligere FoU-projekter om frafald og fastholdelse samt ministeriets og fagkonsulenters kendskab til aktiviteter på skolerne, som er sat i gang for at fastholde flere elever i at gennemføre en erhvervsuddannelse. Endelig er skolerne valgt, så de afspejler en bredde i geografi og indgange/uddannelser samt grundforløb og hovedforløb.

Interviewene er gennemført som fokusgruppeinterview typisk med kontaktlærere, en vejleder og en uddannelsesleder for det pågældende område samt LOP-funktionen. Herudover er der gennemført fokusgruppeinterview med elever med forskellig baggrund og i forskellige faser af deres uddannelse for at få afdækket deres oplevelser og vurdering af god praksis for fastholdelse.

Endeligt er der gennemført telefoninterview med skoledirektører og et antal aktører, som har igangsat initiativer, der har betydning i forhold til at fastholde de unge i uddannelse.
Interviewene er gennemført i perioden 12. april til 26. maj 2005.

Struktur

Publikationen er bygget op, så den følger elevens vej igennem systemet, fra før en elev påbegynder grundforløbet, til uddannelsen er afsluttet, og eleven står med et uddannelsesbevis. For overskuelighedens skyld indledes hvert hovedafsnit med en kort opsummering, inden der gives en række konkrete eksempler på god praksis i relation til det tema, som behandles i hovedafsnittet. Hvert hovedafsnit afsluttes med en opsummering på god praksis.


Foto

Udskriv siden