Fælles Mål i skolens hverdag – hvordan?

Til forsidenOm Fælles Mål


Inspiration til kommunen

Inspiration til skolebestyrelsen – skole-hjem-samarbejdet

Inspiration til skoleledelsen

Inspiration til lærerne

Inspiration til inddragelse af eleverne



Indledning



Skolebestyrelsen



Forældremødet



Skole-hjem-samarbejdet



Nogle mulige spørgsmål



Prøv din viden om Fælles Mål



Inspiration til skolebestyrelsen - skole-hjem-samarbejdet: Skolebestyrelsen



Inspiration til skolebestyrelsen: breve

Brev 1

Kære forældre

Som det formodentligt er jer bekendt fra de seneste forældremøder, har Undervisningsministeriet udsendt en række hæfter med overskriften Fælles Mål.

De handler om, hvad skolens undervisning skal føre frem til, at vores børn kan.

I skolebestyrelsen har vi begyndt arbejdet med at sætte os ind i det meget omfattende materiale, som de 25 hæfter udgør – et arbejde som formodentligt vil strække sig over det kommende skoleår.

Vi har dog allerede nu drøftet, hvordan I bedst kan blive orienteret om, hvilke mål skolen sætter for den undervisning, jeres børn får. Og vi er nået frem til, at skolens forslag, om at ændre den måde årsplanerne er bygget op på, er særdeles fornuftigt.

Hidtil har årsplanerne indeholdt en oversigt over undervisningens indhold og en status på klassens sociale liv.

Fremover vil årsplanerne udelukkende indeholde mål – ikke kun mål for dansk, matematik og musik m.m., men også mål vedrørende den sociale dimension. Som noget nyt vil det også være et mål vedrørende elevernes alsidige personlige udvikling.

På baggrund af målene vil lærerne vælge et indhold, der er aktuelt og relevant for vores børn. Indholdet vil fremgå af de periodeplaner, som bliver sendt til jer forud for hver periodes start.

I skolebestyrelsen synes vi fortsat, at der er god grund til på forældremøderne at drøfte de mål, der bliver sat for vores børn, så børnene møder udfordringer, der er afstemt efter deres behov og forudsætninger.



Med venlig hilsen

Skolebestyrelsen



Brev 2

Kære forældre


Skolebestyrelsen har indledt et samarbejde med Pædagogisk Råd om at få udarbejdet oversigter over kundskaber og færdigheder, som vi finder, det er vigtigt, at skolen og vi udstyrer vores børn med.

Skolen påtager sig at beskrive de kundskaber og færdigheder, som, den mener, er centrale i forhold til arbejdet med Fælles Mål. I skolebestyrelsen har vi derimod valgt at se på kundskaber og færdigheder ud fra synsvinklen:

Hvad kan man ikke leve uden i vores samfund?

Vi vil meget gerne høre fra jer. Kom med jeres bud på det stillede spørgsmål, så vi kan få lavet et rigtigt spændende stykke arbejde til glæde for alle og ikke mindst for vores børn.



Med venlig hilsen

Skolebestyrelsen



Brev 3

Kære forældre


I skolebestyrelsen troede vi, at vi i Danmark i mange år havde haft Fælles Mål.

Bruger vi ikke alle kilometer, meter og centimeter, når vi skal måle længder? Og vejer vi ikke med kilo og gram, og angiver vi ikke rumindhold med betegnelser som liter og deciliter?

Men vi er blevet klogere. Først nu har vi fået Fælles Mål, som er målene for den undervisning, som vores børn skal modtage i skolen.

Kom og hør om Fælles Mål.

Kom og stil spørgsmål.

Kom til en spændende og til tider underholdende aften med Katarinas bedstefar, som vil fortælle om Fælles Mål. Arrangementet finder sted:

den 28. marts 2006 kl. 19.30



Med venlig hilsen

Skolebestyrelsen