spacer

Forside

Hvordan gør vi?

Eksempler:


Elever begrunder valget af en god morgensang

 

skole synger

 

Eleverne har valgt disse sange, og begrunder sit valg:

Morgensang ved Anne

Nu falmer skoven (175)
Livstræet (120)

Jeg tror, at det er vigtigt at have mål i livet. Ikke sådan nogle mål man scorer i fodbold, men dem man sætter sig i livet, for dagen eller ugen. Det behøves ikke altid at være store mål, det kan sagtens være små overskuelige mål. Men jeg tror også, at det er vigtigt, at man sætter sig nogle store mål, så man har noget at arbejde frem imod. For ellers tror jeg simpelthen, at livet bliver for kedeligt! Hvis man ikke finder nogle mål og noget at arbejde frem imod, tror jeg, at man bliver alt for doven. Men som sagt behøves et mål ikke at være noget stort. Det kan være en løbetur. Man sætter sig det mål, at man vil løbe en tur. Når man så, måske efter mange overvejelser, er kommet ud at løbe, kan det nye mål være at løbe hele turen uden at gå. Når man så kommer hjem, har man en fed fornemmelse, for ”Yes! Jeg nåede mit mål!” men jeg synes også, at det er vigtigt, at man sætter sig nogle mål ude i fremtiden. Det kan være inden for uddannelse, en rejse eller noget bestemt, man gerne vil. Jeg har f.eks. et mål. Jeg vil gerne være dyrlæge, og jeg ved, at det er en hård og lang uddannelse, men jeg er villig til at kæmpe for at nå mit mål! Selvfølgelig kan man sige, at det både er et mål og en drøm. Men derfor er det stadig sundt at have noget at arbejde hen imod. Så min pointe er: At livet bliver for kedeligt uden mål for dagen og livet! Hvad skal der ellers blive af os mennesker, hvis vi ikke har et mål at arbejde frem imod?

spacer

Morgensang ved Nadja

Der er noget galt i Danmark (234)
Du kom med alt det der var dig (194)

Jeg har valgt at kalde min morgensang for genert. Jeg vil gerne fortælle jer om, hvordan jeg er genert og om, hvordan det påvirker mig.

Først vil jeg fortælle hvordan, jeg er genert. Jeg er genert på den måde, at jeg får det dårligt, når jeg snakker foran mange mennesker eller bare foran klassen så at stå her er meget grænseoverskridende for mig. Jeg har også svært ved at møde nye mennesker, jeg har svært ved at komme i konflikter, ligesom jeg har meget svært ved at klæde mig ud, og ved f.eks. en audition får jeg det også meget dårligt. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan andre personer tænker om mig lige i den situation.

Min generthed har påvirket mig på den måde, at jeg har svært ved at møde nye mennesker, og i skolen siger jeg ikke så meget i timerne. Det, at jeg er genert, er også en af grundene til, at jeg har valgt at komme på efterskole, fordi jeg gerne vil af med min generthed, og det kan jeg arbejde på her. Der har allerede været mange grænseoverskridende ting. Og det er jeg sikker på, at der bliver ved med at komme på det her år. Og selv om jeg synes, at det er ubehageligt, så bliver jeg nødt til at gøre det for at arbejde med min generthed.

 

 
ramme bund