Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet


Sideværktøjer

www.uvm.dk

     Forside Om denne side  |  Indhold  |  Kolofon  |  Temahæfteserien     
spacer
 
Om denne side

Fra august 2009 er der i Danmark undervisningspligt fra det år, barnet fylder seks år. De fleste børn vil derfor begynde i børnehaveklassen efter sommerferien i det kalenderår, hvor de fylder seks år, og fortsætte med at modtage undervisning i ti år. Med denne alder ved børnenes skolestart ligger Danmark på linje med flertallet af OECD-landene.

Næste alle danske børn går i børnehave i årene forud for skolestarten. Børnenes skolestart er derfor ikke alene et anliggende for forældre og skole. Også dagtilbud for børn indtil skolestart – især børnehaverne – spiller en betydningsfuld rolle for børnenes møde med skolen. Med skolestarten skal der skabes sammenhæng mellem, hvad børnene har erfaret og lært i hjem og dagtilbud, og hvad de møder i skolens verden.

Mange kommuner har gennem årene arbejdet med at skabe de bedste forudsætninger for barnets overgang fra børnehave til skole. Undervisningsministeriet og NIRAS Konsulenterne vil gerne takke forvaltninger, skoler, børnehaver, medarbejdere og forældre for deres velvillige bidrag til dette inspirationsmateriale, og for, at både forvaltninger, skoler og børnehaver så beredvilligt har stillet egne dokumenter, der er produceret til brug for overgangssamarbejdet, til rådighed og inspiration for andres arbejde med at tilrettelægge en god, tryg og succesfuld skolestart.

Vær i læsningen opmærksom på, at nogle af de viste dokumenter fra skoler og institutioner kan være produceret før vedtagelsen af lovforslaget, der indebærer, at børnehaveklassen også skal medregnes i undervisningspligten.

 

 

spacer
Gode kommunale eksempler skiller Gode lokale eksempler skiller relevante links