Banner Den lyttende læser

uvm logo
Banner Den lyttende læser
 

spacer
Banner Den lyttende læser Banner Den lyttende læser Banner Den lyttende læser

Østre Skole

Østre Skole har modtaget støtte fra Udviklingspuljen til to projekter med titlerne Læsning for alle – med it og Læs for at lære – med it . Skolen, der er beliggende i Grenaa, har cirka 490 elever. På mellemtrinnet er der tre spor (note 15).

Østre Skoles værdier, som afspejler sig i alle aktiviteter i skolens hverdag, er:

  • “Respekt for den enkelte, som betyder, at vi tror på, at det enkelte barns indlæring fremmes af et trygt socialt klassemiljø, og at børn forandrer sig gennem udfordringer og nye sammenhænge.
  • Tillid til, at alle yder deres bedste, som blandt andet kommer til udtryk ved, at vi har formuleret årgangsmål, så børn, forældre og skolen kan arbejde sammen om at nå målene, og at vi arbejder hen mod, at det enkelte barn er i stand til at tilpasse sig nye situationer.
  • Samarbejde i øjenhøjde, som blandt andet betyder, at samarbejdet mellem skole og forældre foregår i en åben dialog med så få regler som muligt.
  • Forældrene er vores vigtigste partner, som blandt andet kommer til udtryk ved, at vi gør forældrene ansvarlige for samarbejdet, og ved, at hvert barn har en portfolio, hvor det kan fastholde resultaterne og fremgangen og vise det til forældrene.
  • Alle er en del af et fællesskab, som giver sig udtryk ved, at vi laver den lille skole i den store skole, og at vi lægger vægt på, at børnene kommer på lejrskoler og hytteture for at lære hinanden at kende på en anden måde.”

Yderligere oplysninger om skolen findes på dens hjemmeside www.oestreskole.skoleintra.dk

 

skiller

15 - Flere oplysninger om projektet findes på fou.emu.dk/offentlig_show_projekt.do?id=130336