Forsiden  Næste kapitel









Forside
Introduktion
Forord

Indledning
Del 1: Inspiration
Del 2: Evaluering
Del 3: Sundhedspolitik

Kolofon
Temahæfteserien

Printudgaver (pdf):
Samlet udgave
Del 1: Inspiration
Del 2: Evaluering
Del 3: Sundhedspolitik

[ Undervisningsministeriets logo ]






Introduktion


Inspiration til folkeskolens sundhedsundervisning er et inspirationshæfte og handler om, hvordan der i folkeskolen kan arbejdes med temaet sundhed.

Publikationen er opdelt i tre selvstændige dele, som enten kan læses samlet eller enkeltvis, alt efter læserens fokus. De tre dele angriber emnet sundhedsundervisning fra forskellige vinkler.

Del 1 giver eksempler på konkrete projekter og undervisningsforløb med det formål at inspirere folkeskolelærere til at gå videre med deres egen undervisning. Eksemplerne er primært inspireret af arbejdet i det sønderjyske netværk af ”Sundhedsfremmende Skoler”.

Del 2 beskriver, hvordan de enkelte skoler kan evaluere lærernes kompetencer, undervisningen og elevernes læring med henblik på at udvikle et sundhedsfremmende miljø. Denne del henvender sig dels til skolernes ledelser, dels til lærerne.

Del 3 omhandler, hvordan der på de enkelte skoler kan udvikles en sundhedspolitik, så der sikres en overensstemmelse mellem undervisningen, undervisningens kontekst og de overordnede målsætninger. Denne del er primært ment som et redskab til skolernes ledelser og bestyrelser.