Forsiden  Næste kapitel









Forside
Introduktion
Forord

Indledning
Del 1: Inspiration
Del 2: Evaluering
Del 3: Sundhedspolitik

Kolofon
Temahæfteserien

Printudgaver (pdf):
Samlet udgave
Del 1: Inspiration
Del 2: Evaluering
Del 3: Sundhedspolitik

[ Undervisningsministeriets logo ]






Forord


Alt for mange børn i Danmark lever usundt. Usund kost og for lidt fysisk aktivitet præger billedet, og en målrettet indsats for at forbedre børns sundhed er nødvendig. Gode og sunde vaner grundlægges i barndommen, og folkeskolens rolle i det sundhedsfremmende arbejde er derfor af stor betydning.

Sundhed handler grundlæggende om sammenhængen mellem trivsel og livsstil, og således bliver livsværdier, holdninger og sundhedsadfærd væsentlige elementer for sundhedsundervisning.

Denne publikation er udarbejdet for Undervisningsministeriet med det formål at give folkeskolens lærere, ledelse og bestyrelse en række redskaber til at opprioritere sundhedsundervisningen. Publikationen indeholder blandt andet eksempler på undervisningsforløb, der kan indgå i sundhedsundervisningen og inspirere til, hvordan arbejdet med sundhed kan tilrettelægges.

Publikationen er en del af opfølgningen på regeringens sundhedsprogram ”Sund hele livet” og skal ses som et supplement til regeringens initiativer på sundhedsområdet.

God læselyst!

Peter Grønnegård
Afdelingschef
Februar 2008