Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Prøveprotokol og indberetning om prøvernes udfald

Bekg. nr. 495 af 31. maj 2000, § 50



Indsendelsesfrist: Umiddelbart efter prøvernes afholdelse

Konvolutten mærkes »Prøveprotokoller« samt påføres skolekode.

Skolen udfylder en prøveprotokol for hver enkelt elev på 8.-10. klassetrin, jf. § 50 i prøvebekendtgørelsen.

  • For hvert skoleår anføres oplysninger om deltagelse i valgfag mv. samt de sidste standpunktskarakterer i samtlige fag, som eleven har modtaget undervisning i
  • For hvert skoleår anføres også de karakterer, som eleven har opnået ved folkeskolens afgangsprøver.

For elever på 10. klassetrin, der aflægger folkeskolens 10.-klasse-prøve anføres karaktererne direkte i den pågældende kolonne i feltet Overføres til afgangsbevis.

Når eleven udskrives af skolen, udfyldes feltet Overføres til afgangsbevis med den sidst afgivne standpunktskarakter i hver enkelt fag/disciplin samt karakterer opnået ved folkeskolens afgangsprøve (FSA). Kun den højeste karakter anføres, hvis eleven har aflagt samme prøve i 10. klasse.

Det påhviler skolen/kommunen/amtskommunen at opbevare de originale prøveprotokoller, indtil de afleveres til Rigsarkivet.

I henhold til prøvebekendtgørelsen skal skoler indsende indberetning om prøvernes udfald til Undervisningsministeriet.

For de skoler, der benytter et af Kommunedatas elevadministrationssystemer, kan indberetningen ske ved overførsel af data fra Kommunedata til Undervisningsministeriet.

Alle øvrige skoler indsender kopi af prøveprotokoller for samtlige elever på 9. og 10. klassetrin samt for de elever på 8. klassetrin, der har aflagt prøve i et eller flere af fagene håndarbejde, sløjd eller hjemkundskab.

Det er vigtigt, at det er kopi af prøveprotokollen, der indsendes. Hvis skolen indsender afgangsbevis, enkeltfagsbevis, karakterlister, originale prøveprotokoller bliver disse omgående returneret.

Indberetning om prøvernes udfald indsendes umiddelbart efter prøvernes afholdelse. For de skoler, hvor der afholdes semesterprøve, indberettes disse resultater sammen med maj/juni prøvetermin.

Denne side indgår i publikationen "Orientering om folkeskolens afsluttende prøver 2001" som kapitel 10 af 20
© Undervisningsministeriet 2000

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top