Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Karakterlister

Bekg. nr. 495 af 31. maj 2000, §§21, stk. 3, 49



Karaterlisterne, der skal anvendes, er nævnt bag i dette hæfte.

Blå trykfarve angiver, at karakterlisten vedrører folkeskolens afgangsprøve (FSA).

Rød trykfarve angiver, at karakterlisten vedrører folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10).

Grøn trykfarve angiver, at karakterlisten omfatter både afgangsprøven (FSA) og 10.-klasse-prøven (FS10).

  • Til folkeskolens afgangsprøve (FSA) i fagene dansk og matematik anvendes karakterlister (blå trykfarve) med fortrykt fagbetegnelse
  • Til folkeskolens afgangsprøve (FSA) i alle øvrige fag anvendes karakterlister (blå trykfarve), hvor skolen påfører faget
  • Til folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10) i fagene dansk og matematik anvendes karakterlister (rød trykfarve) med fortrykt fagbetegnelse
  • Til folkeskolens afgangsprøve (FSA) og folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10) i  fysik/kemi anvendes karakterlister (grøn trykfarve) med fortrykt fagbetegnelse
  • Til folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10) i fagene engelsk, tysk og fransk anvendes karakterlister (rød trykfarve), hvor skolen påfører faget.

Desuden foreligger karakterlister (grøn trykfarve) som edb-blanketter til brug for de skoler, der anvender et edb-elevadministrationssystem, som er godkendt af Undervisningsministeriet.

Karakterlisterne foreligger i sæt, der omfatter det nødvendige antal lister til censor og lærer til de skriftlige og mundtlige prøver i det pågældende fag. Der udfyldes et blanketsæt for hvert hold i de fag, hvori der afholdes skriftlig og/eller mundtlig prøve.

Karakterlisterne til folkeskolens 10.-klasse-prøve er fremstillet i sæt. I disse sæt indgår også karakterlister til folkeskolens afgangsprøve (FSA) samt en karakterliste til mundtlig prøve.

Skolen kan derfor påføre alle holdets elever, der ønsker at aflægge prøve, uanset om den enkelte elev har indstillet sig til folkeskolens 10.-klasse-prøve eller til afgangsprøven (FSA).

Dog bedes det anført i 10. klasse, om eleven går op til folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10) eller folkeskolens afgangsprøve (FSA).

Som en oplysning til censor anføres en bemærkning ud for den enkelte elev, såfremt eleven ikke deltager i den pågældende prøve.

Karakterlisten til mundtlig prøve er udformet med en kolonne til karakterer opnået ved folkeskolens afgangsprøve (FSA), og en kolonne til karakterer opnået ved folkeskolens 10.-klasse-prøve (FS10).

Såfremt skolen anvender et edb-elevadministrationssystem, der er godkendt af Undervisningsministeriet, og der fra dette system findes en alternativ udskrivningsmåde, kan denne anvendes.

Denne side indgår i publikationen "Orientering om folkeskolens afsluttende prøver 2001" som kapitel 9 af 20
© Undervisningsministeriet 2000

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top