Forside

Artikler og links

 

Music Mind Games

music mind games

Professionalisering af indholdet i skolernes musikundervisning. Efteruddannelses- og evalueringskultur. Samarbejde på tværs af institutioner. Målrettet progression gennem hele skolesystemet. Læring via leg.

Med udgangspunkt i den amerikanske musikpædagog Michiko Yurko’s Music Mind Games, har vi i Aalborg gennem de seneste to år praktiseret og dokumenteret et samarbejde, hvor vi opnår disse ting. Målsætningen for samarbejdet har været at sætte fokus på undervisningen i hørelære og musikteori. Færdigheder, der synes absolut grundlæggende for al udøvelse af musik uanset genre og instrument, med mindre vi bevidst eller af nød har valgt ikke at beskæftige os med dem. Michiko har gennem et langt musiker-/pædagogliv formået at konvertere det traditionelt tørre og svært tilgængelige emne til spil og lege, og det i en sådan grad, at rækkevidden og mulighederne synes uendelige.
Se mere på www.musicmindgames.com

spacer

I Aalborg har vi gjort følgende:

Efteruddannet musikskolepædagoger og folkeskolelærere på enuges kurser kaldet Unit 1. Det er en kursusform, Michiko praktiserer over hele verden. På dette kursus får man en grundig introduktion i Michiko’s filosofi om børn og læring samt en introduktion til de grundlæggende spil.

music mind
Elever fra Klostermarksskolen spiller “Fine”

Herefter har musikskolepædagoger deltaget i dele af den skemasatte musikundervisning i skolerne. Vi har på denne baggrund opnået netværksdannelser institutionerne imellem. Samtidig opnår vi et direkte link fra den undervisning, der bliver praktiseret i folkeskolen, til videreførelse af de elever, vi ser til instrumentalundervisningen i musikskolen.

Det er første gang, at Music Mind Games benyttes på denne måde i et skolesystem, og både institutionerne i Aalborg og Michiko Yurko ser det som noget nyt og langtrækkende. Begge parter arbejder nu på at etablere en portal for fastholdelse og videre udvikling af vore erfaringer.

music mind
Kursist hjælper elev med spillet “Tokyo Draw”

For sæsonen 2009 arbejder vi på at afholde fire kurser med Michiko. Datoerne er ikke på plads endnu, men vi satser på to i foråret og to i efteråret. Desuden vil der blive undervist i Music Mind Games på fem skoler i Aalborg. Vi har sammen med Michiko en målsætning om, at vi skal være selvkørende med hensyn til efteruddannelse.

Samtlige musikinstitutioner i Aalborg, det vil sige folke- og privatskoler, musikskoler, lærerseminariet, Universitetet og konservatoriet, tager del i visualiseringen af projektet. Desuden deltager Skole og Kulturforvaltningen i Aalborg, Kulturministeriet og Undervisningsministeriet.

På følgende internetside: www.youtube.com/watch?v=YPfijB4KvuQ har Michiko placeret nogle af hendes egne indtryk fra et besøg i april 2008.

For yderligere oplysninger kontakt Kristian Dalgaard Nielsen, Souschef ved Aalborg Musikskole & MGK på telefon 30 54 98 11.

Download PowerPoint-præsentationen “Music Mind Games” af Michiko Yurko her.

 

 
ramme bund