Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Forord







I forbindelse med den politiske aftale om en kommunalreform (Aftale om strukturreform, juni 2004) blev det besluttet at gennemføre en analyse af Undervisningsministeriets styringssystem på det selvejende institutionsområde, hvor der udbydes kompetencegivende uddannelse. Denne publikation indeholder afrapporteringen fra det embedsmandsudvalg, som blev nedsat til at gennemføre analysen.

Udvalget skulle i sin analyse tilvejebringe et grundlag for politiske drøftelser af behov for moderniseringer af det nuværende styringssystem. Herunder skulle det vurderes, hvordan styringen inden for de nye selvejende institutionsområder, som efter kommunalreformen overgår fra amtskommunerne til statslig selveje, kan tilrettelægges.

Udvalget har været sammensat af repræsentanter fra Undervisningsministeriet, Finansministeriet, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Undervisningsministeriet har varetaget formandskabet og, i samarbejde med Finansministeriet, sekretariatsfunktionen for udvalget.

Uddannelsessektoren har bidraget til analysen via referencegrupper for henholdsvis bestyrelsesforeninger, lederforeninger og lærerorganisationer.

Publikationen indeholder udvalgets rapport og enkelte bilag hertil. På Undervisningsministeriets websted, under Kommunalreform, er der adgang til en række baggrundsmaterialer for udvalgets arbejde, herunder referencegruppernes skriftlige bidrag og rapporter om eksterne delundersøgelser.


Lars Mortensen
Styrelseschef
Undervisningsministeriet
November 2005

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Styringsanalysen – analyse af uddannelsesområdets styringssystem" som Forord
© Undervisningsministeriet 2005

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top