Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

2. Køn og alder







a. Køn

Af tabel 4 fremgår det, at andelen af mænd på de erhvervsfaglige uddannelsers elevbestand under ét er faldet mellem 1993 og 2002. Det gælder både på uddannelser, hvor mænd er i flertal og de uddannelser, hvor kvinder er i flertal. Fx er andelen af mænd faldet på EUD tekniske hovedforløb fra 79% til 76% og på det merkantile grundforløb fra 35 til 33%.

På social- og sundhedsuddannelserne er andelen af kvinder steget specielt på grundforløbet med 6%. Andelen af mænd på social- og sundhedsuddannelser udgør i 2002 omkring 5%.

Der er også sket en stigning i antallet af kvinder, der er startet på uddannelsen til faglært landmand. På alle moduler har stigningen været stor målt over 10 år. På det afsluttende modul 2 er andelen af kvinder i 2002 oppe på 44%.

Tabel 4. Elevbestand 2002 på erhvervsfaglige uddannelser fordelt på køn i procentpoint. Opgjort pr. 1/10 i året

Arbejd selv videre i Nøgletalsdatabasen:
http://www.uddannelsesstatistik.dk/pls/www_ndb/ndb?z_action=tabel&z_rapportid=59825412

b. Alder

Gennemsnitsalderen på elevbestanden af de erhvervsfaglige uddannelser samlet er steget mellem 1993 og 2002, men der er forskel mellem mandlige og kvindelige elevers gennemsnits-alder, jf. tabel 5. På EUD grundforløb har kvinder den højeste gennemsnitalder, uanset om det er den tekniske eller merkantile retning.

Den mest markante stigning i gennemsnitsalder er sket for kvinder på SOSU, hvor gennemsnitsalderen på SOSU-assistent er steget med over 8 år til 37,7 år, hvilket også er det højeste gennemsnit på alle erhvervsfaglige uddannelser. De forholds- vise få (ca. 5%) mandlige elever har en højere gennemsnitalder end de kvindelige elever.

Derimod starter eleverne på social– sundhedsuddannelsernes grundforløb med næsten samme gennemsnitalder uanset køn og med næsten uforandret alder i de ti år. På uddannelsen til faglært landmand er der en tendens til, at de kvindelige elever starter tidligere end de mandlige, jf. tabel 5.

Tabel 5. Gennemsnitsalder for elevbestand på de erhvervs-faglige uddannelser 1993 og 2002 fordelt på køn i procentpoint. Opgjort pr.1/10 i året

Note.

Arbejd selv videre i Nøgletalsdatabasen:
http://www.uddannelsesstatistik.dk/pls/www_ndb/ndb?z_action=tabel&z_rapportid=67958024

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Statistik om erhvervsfaglige uddannelser 2004" som kapitel 2 af 6
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top