Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

10. klasse

Bekg. nr. 495 af 31. maj 2000 § 5, stk. 5





I forbindelse med lov om ændring af lov om folkeskolen m.fl. lov (10. klasse) er der sket en række justeringer vedrørende 10. klasse.

De fag der ved 10.-klasse-prøven består af flere dele kan nu afsluttes hver for sig. Det betyder, at eleverne i 10. klasse nu kan vælge at aflægge prøve i fx den mundtlige del af et fag, altså fravælge den skriftlige del. Vælger eleverne at aflægge prøve i den mundtlige del af faget, skal sidste standspunktskarakter for den skriftlige del også være på baggrund af læseplanen for 10. klasse. Der må således ikke ske en sammenblanding af niveauer (FSA/FS10) inden for det enkelte fag.

For at en elev kan indstille sig til prøve, skal eleven have fulgt undervisningen i faget i det pågældende år. Dette betyder, at en elev der ønsker at indstille sig til folkeskolens afgangsprøve, skal have fulgt undervisningen i 10. klasse (læseplanen for 10. klasse). Det er dog ingen betingelse, at eleven har aflagt folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse.

Skolerne skal gøres opmærksomme på, at konsekvenserne for bortvalg nøje skal overvejes, hvis eleven påtænker at fravælge den skriftlige eller mundtlige del af en 10.-klasse-prøve. Der henvises i den forbindelse til bekendtgørelse om optagelse i de gymnasiale uddannelser (Bekg. nr. 742 af 8. august 2000).

Denne side indgår i publikationen "Orientering om folkeskolens afsluttende prøver 2001" som kapitel 5 af 20
© Undervisningsministeriet 2000

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top