Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Anmeldelse af »Sygeprøve«

Bekg. nr. 495 af 31. maj 2000, § 7



Anmeldelsesfrist: 1. december og 1. oktober.

Konvolutten mærkes »sygeprøve« samt påføres skolekode.

Elever, der har indstillet sig til prøve i en prøvetermin, men som på grund af sygdom er blevet forhindret i helt eller delvis at gennemføre prøven, kan på ny indstille sig til prøve i den nærmest følgende prøvetermin.

Elever, der har fået skolens tilladelse i henhold til § 7, stk. 2 i prøvebekendtgørelsen, kan ligeledes indstille sig i den nærmest følgende prøvetermin.

Eleven skal indstille sig til prøve ved den skole, hvor eleven oprindelig indstillede sig til prøve.

Hvis den skole, hvor eleven indstiller sig til »sygeprøve«, tillader det, kan den skriftlige del af prøven godt finde sted på en anden skole. Den skole, hvor »sygeprøven« i så fald bliver afholdt, må ikke indstille eleven, men skal modtage opgave/opgaver og evt. papir fra den skole, hvor eleven indstiller sig til prøve. Når prøven er afsluttet, skal opgavebesvarelsen sendes retur til skolen, som videresender opgavebesvarelsen til den beskikkede censor.

Hvis skoleforvaltningen beslutter, at de skriftlige »sygeprøver« skal afholdes samlet på en skole, fremsender folkeskoler og kommunale ungdomsskoler blanketsættets blad 1 og 2 til skoleforvaltningen. Derefter indsender skoleforvaltningen et blanketsæt med en samlet opgørelse over det antal elever, der har indstillet sig til prøve i de enkelte fag/discipliner ved kommunens skoler.

Skoleforvaltningen vil fra ministeriet modtage både opgaver og meddelelsen om beskikket censur, dvs. at det er skoleforvaltningen, som har det overordnede ansvar for, at prøverne forløber efter bestemmelserne i prøvebekendtgørelsen.

De skriftlige censorer har et meget omfattende papirarbejde ved disse prøver (mange enkeltopgaver i særskilte kuverter). For at lette dette arbejde, anmodes skolerne om at medsende en kraftig konvolut af passende størrelse ved fremsendelse af elevbesvarelserne fra skolen. Konvolutten forsynes med skolens navn og adresse og frankeres som anbefalet brev til brug for censor ved tilbagesendelsen af elevbesvarelserne.

Ministeriet udsender normalt ikke beskikkede censorer til de mundtlige »sygeprøver«.

  • Blanketsættets blad 1 og 2 indsendes til Undervisningsministeriet
  • Blanketsættets blad 2 vil blive tilbagesendt til skolen/skoleforvaltningen som følgeseddel sammen med opgaverne til de skriftlige prøver
  • Blanketsættets blad 3 er skolens/skoleforvaltningens kopi.

 

Denne side indgår i publikationen "Orientering om folkeskolens afsluttende prøver 2001" som kapitel 4 af 20
© Undervisningsministeriet 2000

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top