Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Service







Billedfrise

Du vil gerne være frisør...

…men er ved at miste modet, fordi det er så svært at finde en praktikplads. Der er adgangsbegrænsning til frisøruddannelsen, så du kan kun få adgang til grundforløbets uddannelsesrettede områdefag (uro-fag), hvis du har en uddannelsesaftale eller får en kvoteplads. Det er en god idé at tale med din vejleder eller kontaktlærer om de muligheder, du har. Du kan læse om flere af dem her:

  • Du kan søge en kvoteplads som frisør, så du kan gennemføre uro-fagene, mens du sender masser af ansøgninger eller besøger praktiksteder i alle egne af landet. Måske kan du så være heldig at få en praktikplads bagefter.
     
  • Du kan forsøge at overtale virksomheder til at indgå korte uddannelsesaftaler* med dig, så du kan komme til at vise, hvad du kan. Måske er der en virksomhed, som finder ud af, at de gerne vil lave en hel uddannelsesaftale med dig. Ellers må du fortsætte din søgning.
     
  • Du kan også overveje, om du kunne tænke dig at skifte til en anden uddannelse, hvor det er lettere at få praktikplads. Måske er uddannelserne til tandklinikassistent eller serviceassistent noget for dig, som gerne vil arbejde med mennesker?
     
  • Du har også mulighed for at skifte til en af handelsskolens uddannelser. Så skal skolen bare vurdere, hvad du kan i forhold til det nye grundforløb. Detailhandelsuddannelsen er en trindelt uddannelse, så der kan du hurtigt komme i gang med et job som butiksmedhjælper og så senere tage resten af uddannelsen i eud+*. Uddannelsen til sundhedssekretær er en ny kort uddannelse. Som sundhedssekretær kan du søge job hos for eksempel læger eller fysioterapeuter.
     
  • Og så har du selvfølgelig også mulighed for at søge ind på en social- og sundhedsskole, hvor du kan komme til at arbejde med børn, unge og ældre, der har brug for lidt hjælp i hverdagen.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 8 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top