Forrige kapitel Til forsiden
Krone
Undervisningsministeriets logo

Faktasider







Fakta om eud+

Eud+ er en mulighed for at vende tilbage til en trindelt uddannelse, hvor du allerede har gennemført 1. trin.

Du kan tage eud+,hvis du

  • er under 25 år
  • har gennemført et trin i en trindelt erhvervsuddannelse
  • har haft mindst seks måneders lønnet, relevant arbejde på grundlag af et trin

Du tager eud+ uden uddannelsesaftale. Skolen vurderer, hvad du kan, og laver en uddannelsesplan med blandt andet skolemoduler og kurser til dig.

Du kan få VEU-godtgørelse. Til heltidsundervisning udgør den 3.115 kroner per uge. Det svarer til den højeste dagpengesats.

Fakta om de fire former for uddannelsesaftaler

Den almindelige uddannelsesaftale
Det er en uddannelsesaftale, som du laver med én virksomhed. Den dækker hele uddannelsen, og aftalen laves, inden du begynder i hovedforløbet.

Den almindelige kombinationsaftale
Det er en uddannelsesaftale, som du indgår med to eller flere virksomheder. Den skal være indgået, inden du begynder i hovedforløbet.

Flex-kombinationsaftale
Det er en uddannelsesaftale, som du indgår med to eller flere virksomheder, som ikke kan blive godkendt til et helt uddannelsesforløb. Aftalerne med de enkelte virksomheder indgås hen ad vejen. Den første aftale skal være indgået, når du begynder i hovedforløbet. Skolen garanterer, at du kan gøre din uddannelse færdig ved at tilbyde dig skolepraktik i de perioder, hvor du ikke har en uddannelsesaftale. Flex-kombinationsaftaler kan derfor kun laves i uddannelser med skolepraktik.

Den korte uddannelsesaftale
Det er en uddannelsesaftale, som du indgår med en virksomhed for en del af uddannelsen. Aftalen skal du lave med en virksomhed, der er fuldt ud godkendt som praktikplads, men som ikke kan overskue at have dig i et helt uddannelsesforløb. Aftalerne indgås hen ad vejen, og de skal mindst omfatte en praktikperiode og et skoleophold. Hvis du er i en uddannelse med skolepraktik, og du løber ind i perioder uden uddannelsesaftale, kan du komme i skolepraktik, indtil du har lavet den næste aftale.

Fakta om supplerende grundforløbsundervisning

Hvis du er færdig med et grundforløb og ikke har fået en praktikplads, kan du få supplerende grundforløbsundervisning. Du får på den måde mulighed for at kunne begynde i en anden uddannelse, hvor det er lettere at finde praktikplads. Det gælder også social- og sundhedsuddannelserne og landbrugets grunduddannelse.

Du vil først og fremmest få et tilbud om at supplere med de områdefag, som kræves til den uddannelse, du gerne vil skifte til. Du planlægger den supplerende grundforløbsundervisning sammen med skolen.

Du er berettiget til at modtage SU under den supplerende grundforløbsundervisning.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 9 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden
Til sidens top