Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Mekanik, transport og logistik







Billedfrise

Du vil gerne være automekaniker…

…men har søgt en masse praktikpladser uden held. I auto- og autoelektrouddannelsen kan du ikke længere komme i skolepraktik, så hvis du holder fast i dit ønske om at blive automekaniker, er du nødt til at finde en almindelig praktikplads. Du kan også vælge at tale med din vejleder eller kontaktlærer om de andre muligheder, du har. Nogle af mulighederne kan du læse om her:

  • Du kan vælge at tage en trindelt uddannelse inden for mekanikerområdet. Du kan for eksempel vælge at blive automontør. Det kan du gennemføre på to år inklusive grundforløbet. Automontøren arbejder typisk med eftersyn og reparation af benzin- og dieseldrevne køretøjer. Hvis du så senere vil uddanne dig videre for at blive automekaniker, kan du vælge en eud+*.
     
  • Du kan også overveje at søge praktikplads som entreprenørmaskinmekaniker, landbrugs- maskinmekaniker eller lastvognsmekaniker. Eller måske som karosserismed, men så skal du tage supplerende grundforløbsundervisning*. Det vil sige nogle ugers undervisning, som retter sig mod den nye uddannelse.
     
  • Eller du kan få hjælp af skolens praktikmedarbejder til at indgå flex-kombinationsaftaler* eller korte uddannelsesaftaler*.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 7 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top