Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Det merkantile område







Billedfrise

Du vil gerne have en kontoruddannelse…

…men har ikke fået en praktikplads, selv om du har sendt en bunke ansøgninger. Du kan ikke længere komme i skolepraktik i kontoruddannelser med specialer, så du er nødt til at finde en almindelig praktikplads. Det kan også være en god idé at tale med din vejleder eller kontaktlærer om dine andre muligheder. Nogle af dem kan du læse om her:

  • Du kan overveje en handelsuddannelse, hvor du også arbejder med administrative opgaver. Du kommer til at arbejde med handel i virksomheder. Du skal specialisere dig inden for enten salg, service, indkøb eller logistik.
     
  • Eller du kan vælge en af de nye korte uddannelser, som har med kontorområdet at gøre:
    • Kontorserviceuddannelsen. Her kan det være lettere at skaffe en praktikplads, fordi du kun skal i praktik i et år. Som kontorserviceassistent kan du løse opgaver rettet mod virksomheders kunder og gæster, og du kan arbejde med servicefunktioner i virksomheders administration.
    • Kundekontaktcenteruddannelsen, hvor du også skal i praktik i et år. Som kundekontaktcenterassistent kan du for eksempel blive ansat i et call-center.
    • Uddannelse til sundhedssekretær. Som sundhedssekretær kan du søge job hos for eksempel læger eller fysioterapeuter. Hele uddannelsen foregår på skolen.
       
  • Du kan også vælge en trindelt uddannelse. For eksempel inden for detailhandelsuddannelsen, hvor du kan blive butiksmedhjælper på 1. trin. Du kan på den måde få en uddannelse på kort tid og så senere vælge, om du vil bygge videre på din uddannelse i eud+*.
     
  • Eller du kan foreslå en arbejdsgiver at indgå en kort uddannelsesaftale* eller flex-kombinationsaftale*.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 6 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top