Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Teknologi og kommunikation







Billedfrise

Du vil gerne være elektriker…

…men har efter mange forsøg endnu ikke fundet en praktikplads. Du kan ikke længere komme i skolepraktik i elektrikeruddannelsen, så du er nødt til at finde dig en almindelig praktikplads. Det er en god idé at tage en snak med din vejleder eller kontaktlærer – de kan hjælpe dig med at få overblik over de andre muligheder, du har. Her er nogle af dem:

  • Først og fremmest kan du forsøge at overtale arbejdsgiverne til at indgå korte uddannelsesaftaler* eller flex-kombinationsaftaler*.
     
  • Så kan du overveje, om du i stedet vil skifte over til automatik- og procesuddannelsen, hvor der er muligheder for at få praktikplads. Hvis du vælger det, skal du have supplerende grundforløbsundervisning*. Det vil sige nogle ugers undervisning, som retter sig mod den nye uddannelse.
     
  • Du kan også vælge uddannelsen til industrioperatør. Den tager kun to år. Igen skal du gennem supplerende grundforløbsundervisning*.
     
  • Eller du kan vælge uddannelsen som procesoperatør. Her kan du stå af efter trin 1 og blive procesarbejder. Senere kan du vælge at tage hele uddannelsen i eud+ *.

Du vil gerne være datafagtekniker/datatekniker…

…men har svært ved at finde en praktikplads. Inden for data- og kommunikations uddannelsen kan du heller ikke komme i skolepraktik længere, så du er nødt til at finde en almindelig praktikplads. Men du kan også overveje disse muligheder:

  • Du kan skifte til en af de nye korte uddannelser, som tager to år inklusive grundforløb. Du kan for eksempel vælge uddannelsen til frontline pc-supporter. En frontline pc-supporter arbejder med at opbygge og vedligeholde computere, servere og mindre netværk. En anden mulighed er uddannelsen til frontline radio/tv-supporter, hvor du både kommer til at arbejde med salg og med mindre reparationer af radio/tv-udstyr. Eller du kan vælge en uddannelse til webintegrator, hvor hele forløbet gennemføres på skolen. I alle tre tilfælde skal du have supplerende grundforløbsundervisning* først. Det vil sige nogle ugers undervisning, som retter sig mod den nye uddannelse.
     
  • Du kan også søge over i en uddannelse til salgsassistent med profil. Her kan du komme til at beskæftige dig med salg af for eksempel radio, tv og multimedier eller musik, video og software. Skolen vurderer, hvad du kan, når du starter i det nye grundforløb. På den måde kan du få godskrevet det, du har lært i grundforløbet på teknisk skole.
     
  • Ellers kan du forsøge at overtale arbejdsgiverne til at lave korte uddannelsesaftaler* eller flex-kombinationsaftaler*.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

Billedekollager

Billedekollager

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 5 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top