Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Håndværk og teknik







Billedfrise

Du vil gerne være smed...

…men bliver alligevel lidt i tvivl, da du skal til at finde en praktikplads. Heldigvis går du i en indgang, hvor der er mange uddannelser, og hvor der også er muligheder for at få praktikplads. Så det vil være en god idé at tale med din vejleder eller kontaktlærer om de andre veje, du kan vælge. Nogle af dem er her:

  • Du kan søge over i en anden traditionel uddannelse inden for Håndværk og teknik. Det kan for eksempel være skibsbyggeruddannelsen, skibsmekanikeruddannelsen eller værktøjsmageruddannelsen. Du skal så gennemføre supplerende grundforløbsundervisning*. Det vil sige nogle ugers undervisning, som retter sig mod den nye uddannelse.
     
  • Du kan også vælge en af de nye uddannelser i Håndværk og teknik. For eksempel CNC-teknikuddannelsen, som tager 2½ år. CNC-teknikere og -assistenter arbejder blandt andet med computerstyrede fræse- og drejemaskiner. CNC-teknikuddannelsen er en trindelt uddannelse, så du kan stige af efter 1½ år og blive CNC-assistent. Hvis du senere vil tage hele uddannelsen, kan du gøre det i eud+*.
     
  • Eller du kan begynde i en af de nye korte uddannelser i din indgang og blive for eksempel vindmølletekniker eller industrisvejser. Uddannelserne tager to år, og inden du begynder, skal du gennemføre supplerende grundforløbsundervisning*.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 4 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top