![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() VI Finansiering og tilskud
1. "REVE-rammen"Staten kan yde tilskud til udvikling, drift og godtgørelse m.v. til de erhvervsrettede voksen- og efteruddannelser, der er nævnt i bilag 1, inden for en årlig bevilling ("REVE-rammen"), der fastsættes på finansloven. I forhold til prioriteringen af den samlede bevilling skal Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse (REVE) udtale sig til undervisningsministeren på følgende områder:
2. Tilskud til uddannelsesinstitutionerUddannelsesinstitutioner, der udbyder uddannelserne, kan få tilskud til at dække undervisningsudgifter og udgifter til administration, ledelse og bygningsdrift. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvor mange årselever
institutionen har haft på forskellige grupper af uddannelser og af,
hvilken takst grupperne har på finansloven. Det er
undervisningsministeren, De enkelte uddannelsesinstitutioner kan få fastsat et loft for, hvor stort et tilskud de kan få til alle uddannelser, grupper af uddannelser eller konkrete uddannelser.
3. DeltagerbetalingUndervisningsministeren kan for enkelte uddannelser, grup-29 per af uddannelser eller alle uddannelser bestemme, at der kun ydes tilskud til delvis dækning af udgifter til uddannelserne, og at uddannelsesinstitutionerne skal opkræve deltagerbetaling. Ministeren kan fastsætte nærmere regler om deltagerbetalingen, herunder om deltagerbetalingens størrelse og om, at visse persongrupper eller uddannelser skal friholdes fra deltagerbetaling.
4. Betingelser for tilskud til uddannelsesinstitutionerHvis undervisningsministeren har besluttet, at nærmere bestemte dele af arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag, der er optaget i en fælles kompetencebeskrivelse, skal konkurrenceudsættes, er dette en betingelse for, at uddannelsesinstitutionerne kan få tilskud til de konkrete uddannelser. REVE skal udtale sig til ministeren om de nærmere regler om ordningen. Markedsføring af arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag skal ske i forhold til den målgruppe, som uddannelsesaktiviteten er udviklet til, og i forhold til uddannelsens mål. Markedsføringen må ikke gennem valg af ord, billeder eller medium sigte mod anvendelse i en ikke-arbejdsmarkedsmæssig sammenhæng eller i øvrigt være egnet til at vildlede om uddannelsesaktivitetens mål og indhold. Uddannelsesinstitutioner, som ikke følger bestemmelserne i lov om åben uddannelse eller de regler, som ministeren har fastsat, kan få tilbageholdt eller miste tilskuddet eller eventuelt blive afkrævet udbetalt tilskud.
5. Særlige tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag i fælles kompetencebeskrivelserStaten kan - efter udtalelse fra REVE - yde tilskud til
Undervisningsministeren kan fastsætte særlige regler om tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag i fælles kompetencebeskrivelse, der har en lille elevtilgang.
6. Tilskud til befordringPersoner, der deltager i arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag, der er optaget i en fælles kompetencebeskrivelse, har normalt ret til tilskud til dækning af udgifter til befordring, hvis deres daglige transport mellem bopæl i Danmark og uddannelsessted og retur er mere end 24 km. Hvis det samlede tilskud pr. uddannelse er under 25 kr., udbetales det ikke. Deltagere i uddannelse, der foregår på den virksomhed, hvor deltagerne er ansat, kan ikke opnå befordringstilskud. Målgruppen for tilskuddet er:
Det er en betingelse, at den pågældende ikke har en erhvervsrettet uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed overstiger erhvervsuddannelserne, med mindre uddannelsen ikke har været anvendt de sidste 5 år. Deltagere, der er medlem af en a-kasse, får tilskuddet udbetalt af a-kassen. Deltagere, der ikke er medlem af en a-kasse, får tilskuddet udbetalt af AF. Ansøgeren skal aflevere ansøgningsskemaet senest 4 uger efter uddannelsens sidste dag.
7. Tilskud til kost og logiPersoner, der deltager i arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag, der er optaget i en fælles kompetencebeskrivelse, har normalt ret til tilskud til kost og logi, når de under uddannelsen er indkvarteret uden for deres bopæl, hvis de har mere end 120 km. i transport mellem bopæl og uddannelsessted og retur, eller hvis det af tidsmæssige eller andre grunde er rimeligt, at de er indkvarteret uden for deres bopæl. Tilskud til kost og logi bortfalder helt eller delvist, hvis uddannelsesstedet yder kost og logi. Målgruppen for tilskuddet er:
Det er en betingelse, at den pågældende ikke har en erhvervsrettet uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed overstiger erhvervsuddannelserne, med mindre uddannelsen ikke har været anvendt de sidste 5 år. Deltagerne får tilskuddet udbetalt af uddannelsesstedet. Ansøgeren skal aflevere ansøgningsskemaet senest 4 uger efter uddannelsens sidste dag.
|
![]() |
![]() ![]() ![]() Til sidens top |