Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

V Individuel kompetenceafklaring

 



Individuel kompetenceafklaring (IKA) er en realkompetencevurdering, der har til formål at afklare, vurdere, anerkende og dokumentere deltagernes kompetencer. Afklaring og vurdering af kompetencer skal ske i forhold til arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag, der er optaget i de fælles kompetencebeskrivelser.

IKA's mål er en individuelt tilpasset uddannelsesplan inden for arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag, der er optaget i de fælles kompetencebeskrivelser.

IKA kan tilrettelægges individuelt og for hold og kan omfatte:

  • Studie og uddannelsesvejledning
  • Praktisk afprøvning af faglige og generelle erhvervsrettede og almene kompetencer
  • Uddannelsesforberedelse som led i uddannelsesstedernes rådgivning af deltagere og virksomheder om behov for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse inden for rammerne af en fælles kompetencebeskrivelse

Uddannelsessteder kan gennemføre IKA i forhold til de arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag i en fælles kompetencebeskrivelse, som uddannelsesstedet er godkendt til at udbyde. Undervisningsministeren kan tilbagekalde et uddannelsessteds ret til at gennemføre IKA, hvis hensigten med IKA'en ikke følges, eller hvis kvaliteten ikke er tilfredsstillende.

 

 

Denne side indgår i publikationen "AMU under forandring - om reformen fra 2004" som kapitel 5 af 8
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top