Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

III Enkeltfag i fælles kompetencebeskrivelser

 

Et enkeltfag er en fagligt afgrænset del af en uddannelse, hvortil der er knyttet en prøve, eksamen eller selvstændig bedømmelse i øvrigt. Der skal ved tilrettelæggelsen tages hensyn til voksnes forudsætninger.

 

1. Enkeltfag i fælles kompetencebeskrivelser

De enkeltfag, der kan optages i fælles kompetencebeskrivelser, er enkeltfag fra erhvervsuddannelser, grundlæggende social- og sundhedsuddannelser og uddannelsen til faglært landmand, udbudt som åben uddannelse.
Nogle typer enkeltfag kan normalt ikke optages i en fælles kompetencebeskrivelse. Det er enkeltfag fra erhvervsuddannelsernes og de grundlæggende social- og sundhedsuddannelsers grundfag og almene fag fra landbrugsuddannelsen. Undervisningsministeren kan dog godkende en begrundet ansøgning om at optage disse fag.

 

2. Beskrivelse

Beskrivelsen af et enkeltfag, som er optaget i en fælles kompetencebeskrivelse, omfatter følgende punkter:

  • Unik kode
  • Fagtitel
  • Normeret varighed
  • Enkeltfagets målpinde i henhold til bekendtgørelsen eller vejledningen til den uddannelse, enkeltfaget er en del af
  • Spørgsmål til de systemfælles kvalitetssikringsredskaber

 

3. Vilkår

Enkeltfag, der er optaget i en fælles kompetencebeskrivelse, er omfattet af de samme rammer for økonomiske vilkår og vilkår i forhold til tilrettelæggelse, markedsføring, udlicitering og kvalitetssikring som arbejdsmarkedsuddannelser.

Enkeltfag, der ikke længere indgår i mindst én kompetencebeskrivelse, kan ikke længere udbydes på de vilkår, der gælder for uddannelser i en fælles kompetencebeskrivelse.

 

Denne side indgår i publikationen "AMU under forandring - om reformen fra 2004" som kapitel 3 af 8
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top