Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





I dag er der en stor mangfoldighed af unge mennesker med baggrund i forskellige kulturer og fra mange forskellige lande, der benytter sig af vejledningstilbuddet på uddannelsesstederne.

Uddannelses- og erhvervsvejlederne har brug for at udvikle nye rutiner og metoder for at komme disse unge i møde. Det er en stor og vigtig opgave at få de unge vejledt sikkert gennem uddannelsessystemet, så de kan kvalificere sig til det danske arbejdsmarked.

Dette hæfte indeholder inspiration, råd og forslag til uddannelses og erhvervsvejledere, som møder de unge flerkulturelle i deres dagligdag som vejledere. Hensigten er at medvirke til udvikling af vejledernes kompetencer i multikulturel vejledning.

Hæftet retter sig primært mod uddannelses- og erhvervsvejledere på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser, men vejledere fra andre systemer kan også hente inspiration i hæftet.

Hæftet er udarbejdet af Karin Jakobsen og Per Straarup Sørensen, Danmark Erhvervspædagogiske Læreruddannelse på baggrund af erfaringer fra et forsøgs- og udviklingsarbejde.

Undervisningsministeriet har finansieret udviklingsarbejdet, udarbejdelsen og udgivelsen af dette temahæfte.

Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i hæftet står for forfatternes egen regning.

Marianne Kragh
Fagkonsulent
Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Område for de erhvervsfaglige uddannelser
Februar 2002

 


Denne side indgår i publikationen "Multikulturel vejledning" som forord
© Undervisningsministeriet 2002

 Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top