Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Undervisningsministeriet har tidligere i 2002 formidlet skolerne adgang til det webbaserede evalueringsredskab @venQuest. (Programmet findes på: http://us.uvm.dk/erhverv/projekter/kvalitetsudvikling.htm )

I nærværende Internetpublikation kan skolerne hente information fra Esbjerg Handelsskole, som har gennemført et FoU–projekt om, hvordan bekendtgørelsernes regler om kvalitetsudvikling og den nye Lov om Gennemsigtighed og Åbenhed kan sættes i værk.

Skolen har i forsøgs- og udviklingsprojektet udarbejdet en model for, hvordan skolen vil virkeliggøre reglerne om kvalitetsudvikling og kvalitetsregnskab på eud og kvu; skolens øvrige uddannelsesområder er dog også omfattet.

Publikationen indeholder konkrete ideer vedrørende tre områder:

1) Udfoldelse og konkretisering af kvalitetsreglerne på skolens uddannelsesområder.

2) Skolens spørgeskemaer til elever/studerende/kursister, virksomheder og skolens ansatte i form af særlige spørgeskemaer for de enkelte uddannelsesområder.

3) Udformning af hjemmeside under hensyn til Lov om Gennemsigtighed og Åbenhed.

Esbjerg Handelsskole har i en række år gennemført kvalitetsudvikling, hvor skolen har arbejdet med værdier og Etisk Regnskab. Det er de erfaringer, der lægges frem. Det skal understeges, at der selvfølgelig er tale om et område, der er under fortsat udvikling, og hvor alle ting ikke er på plads eller fortsat udvikler sig. Der skal også gøres opmærksom på, at selv om udgangspunktet er en handelsskole, så vil programmet @venQuest også kunne bruges på f.eks. de tekniske skoler. Ligeledes er kravet om kvalitetssystematik fælles for alle skoler, der udbyder eud- og kvu-uddannelser.

FoU-projektet blev præsenteret på Undervisningsministeriets FoU-konference den 14. november 2002. Interesserede kan klikke sig ind på Esbjerg Handelsskoles website og se skolens bud på, hvordan de vil leve op til Lov om Gennemsigtighed og Åbenhed i uddannelserne mv. Det skal dog understreges, at andre skoler selvfølgelig selv kan vælge den måde, de foretrækker at gribe sagen an på. Det kan f.eks. ske ved at integrere informationerne på forskellige steder på skolens websider frem for at samle dem på et sted, sådan som Esbjerg har valgt.

Det fremgår endvidere af skolens website, hvordan man på Esbjerg Handelsskole har udfoldet reglerne om systematisk arbejde med kvalitetsudvikling og kvalitetssikring. Se: http://www.ehs.dk/

Undervisningsministeriet har finansieret det bagvedliggende forsøgs- og udviklingsarbejde, udarbejdelsen og udgivelsen af denne Internetpublikation.

Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i publikationen står for forfatternes egen regning.

Philip Pedersen

Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Område for de erhvervsfaglige uddannelser
December 2002

 


Denne side indgår i publikationen "Model for kvalitetsregnskab på erhvervsskoleområdet" som forord
© Undervisningsministeriet 2002

 Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top