Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Elevplan er et webbaseret, pædagogisk planlægningsværktøj til elever, lærere og planlæggere på skoler, der udbyder erhvervsuddannelser. Elevplan skal støtte den enkelte elev i at planlægge og få overblik over sin erhvervsuddannelse. Samtidig giver webværktøjet skolerne bedre muligheder for at virkeliggøre erhvervsuddannelsesreformens nøglebegreber: individualisering, fleksibilitet og elevens personlige uddannelsesplanlægning.

I dette temahæfte beskriver de to forfattere, hvordan Elevplan kan anvendes som pædagogisk planlægningsværktøj, hvordan man udarbejder og beskriver en læringsaktivitet, og hvordan henholdsvis elever, lærere, kontaktlærere og skolen i øvrigt kan bruge Elevplan.

Forfatterne fra Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse har inddraget eksempler fra flere erhvervsskoler.

Den enkelte skole kan anvende hæftets indhold af ideer, cases og gode eksempler i deres aktuelle initiativer og arbejde med at udvikle og dygtiggøre lærere og mellemledere i det fortsatte arbejde med at realisere intentioner og mål i erhvervsuddannelserne efter reformen i 2001. Selvom dette hæfte handler om den pædagogiske anvendelse og nytte af Elevplan og derfor primært er rettet mod erhvervsskolerne, vil dele af indholdet og flere ideer også kunne inspirere inden for andre uddannelsesområder.

Undervisningsministeriet har finansieret det bagvedliggende forsøgs- og udviklingsarbejde, udarbejdelsen og udgivelsen af dette temahæfte.

For at udnytte de store mængder aktuel information om skolernes udbud af erhvervsuddannelser, som findes i Elevplan, er dele af systemet åbnet for offentligheden i januar 2002 på adressen www.elevplan.dk. Formålet er at give vejledere i andre uddannelsessystemer - fx i grundskolen - lettilgængelig information om udbuddet af erhvervsuddannelser, uddannelsernes indhold, de konkrete læringsaktiviteter samt målene i de enkelte fag.

Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i hæftet står for forfatternes egen regning.

Finn Togo
Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Område for de erhvervsfaglige uddannelser
April 2002

 


Denne side indgår i publikationen "Elevplan" som forord
© Undervisningsministeriet 2002

 Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top