Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Idé og flow i systemet


 

Elevplan ‘arver’ stamdata for eleverne fra erhvervsskolernes administrative system (EASY) for at sikre validitet og for at undgå dobbeltindtastning. Dvs. når en elev er meldt ind på en skole, der er tilsluttet Elevplan, så overføres elevens data automatisk til Elevplan, og eleven får sit eget login. Det samme gør lærere og øvrige medarbejdere på skolen.

Ved begyndelsen af skoleforløbet udformer eleven en uddannelsesplan sammen med sin kontaktlærer. Skolen udbyder via Elevplan læringsaktiviteter for en periode (typisk 1-3 måneder).

På baggrund af de mål, der er opstillet i elevens uddannelsesplan, sammensættes scorekortet. Eleven kan løbende via sit scorekort i Elevplan på en let måde se, hvilke udbudte læringsaktiviteter der indeholder et eller flere af de manglende fagmål og dermed bedst opfylder elevens plan og målsætning.


Eksempel på scorekort

Efterhånden som eleven kommer fremad i sit uddannelsesforløb udfyldes scorekortet - af lærerne/ skolen - med opnåede mål, så eleven og kontaktlæreren kan følge fremdriften i uddannelsen.

Hver elev har en uddannelsesbog - typisk et ringbind - til opbevaring af relevante dokumenter fra hele uddannelsesforløbet. Elevplan indeholder en elektronisk version af denne uddannelsesbog, hvor alle de ‘ikke trykte’ dokumenter opbevares. I uddannelsesbogen findes også elevens personlige uddannelsesplan, som er et dynamisk redskab til personlig uddannelsesplanlægning. Det er i uddannelsesplanen, at eleven planlægger uddannelsesretning og i de sidste dele af uddannelsen - sammen med sin praktikvært/mester - vælger valgfri specialefag, som så bliver bestemmende for det endelige udseende af elevens scorekort.

Eksempel på uddannelsesbog



                                                    Eksempel på uddannelsesplan

 

Denne side indgår i publikationen "www.elevplan.dk" som kapitel 3 af 6
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top