![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() Kapitel 5 - Supplerende initiativer, der understøtter udviklingen af stærke erhvervsakademier
5.1 Etablering af regionale vækstmiljøerI forbindelse med regeringens erhvervsstrategi .dk21 blev det besluttet at skabe en række regionale vækstmiljøer. De regionale vækstmiljøer skal imødekomme behovet for at intensivere og udvikle samarbejdsrelationerne mellem virksomheder og videninstitutioner. De skal sikre, at ny viden gøres tilgængelig, tilpasses og anvendes bredt i det regionale erhvervsliv ved at arbejde med anvendelsen af den nyeste viden om IT, teknologi, markedsudvikling, organisations- og læringsformer mv. Et regionalt vækstmiljø skal skabe en langsigtet ramme for igangsætning af en række konkrete udviklingsinitiativer til gavn for virksomhedernes udvikling. De centrale partnere i et vækstmiljø omfatter en eller flere erhvervsrettede videregående uddannelsesinstitutioner med særlig vægt på erhvervsakademier og CVUer med tekniske og merkantile uddannelser, en eller flere teknologiske videnformidlere (typisk et af de godkendte teknologiske serviceinstitutter) og et antal private virksomheder. Derudover kan vækstmiljøet have en række andre partnere tilknyttet. Det kan eksempelvis være AMU-centre, forskere og forskningsinstitutioner, teknologiske informationscentre (TICer) lokale og regionale erhvervsråd m.fl. Det er målet, at vækstmiljøerne:
Der vil blive lagt vægt på de deltagende uddannelsesinstitutioners faglige tyngde, evne til at håndtere en viden- og udviklingsfunktion samt institutionernes øvrige samspil med det private erhvervsliv. Det er ikke et krav, at de deltagende videregående uddannelsesinstitutioner er del af et CVU eller indgår i et regionalt akademicenter. Men vækstmiljøer kan være et væsentligt bidrag til, at erhvervsakademier udfylder sin viden- og udviklingsfunktion. 5.2 Udvikling af dialogforum og web-portal for de korte og mellemlange videregående uddannelsesinstitutionerRegeringen vil med dette initiativ skabe ny platform for dialog og erfaringsudveksling mellem alle de relevante aktører i og omkring de erhvervsrettede uddannelser, herunder særligt udbydere af erhvervsakademiuddannelser og de teknisk- merkantile mellemlange videregående uddannelser. Det skal ske i form af en fælles web-portal som indgang til en række regionale hjemmesider, som skal støtte og medudvikle en virtuel ramme for samarbejdet mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner, det lokale erhvervsliv og andre videnformidlende institutioner. Det er regeringens intention, at portalerne bl.a. skal kunne indgå i og medvirke til processen med at udvikle bl.a. de regionale erhvervsakademier samt de tekniske og merkantile CVU-dannelser med fokus på uddannelsesinstitutionernes arbejde om voksenuddannelse og videncenter- og udviklingsfunktionen samt skabe nye former for samspil med det private erhvervsliv. Portalerne skal også medvirke til at skabe den nødvendige synergieffekt og tværgående læring mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner, det lokale erhvervsliv og andre videnformidlere. Dermed medvirker de til at skabe de nødvendige forudsætninger for skabelsen af nye vækstcentre.
Det er tanken, at institutionerne selv skal forestå udviklingen og driften af disse portaler. Der forventes - som følge af geografiske forskelle i uddannelsesudbuddet og erhvervsprofilerne - ikke at være to regionale portaler, der er nøjagtig ens, men det er et krav, at de forskellige portaler har en fælles kerne og et fælles grafisk udtryk. Udover de regionale portaler vil Erhvervsministeriet og Undervisningsministeriet derfor forestå oprettelsen af en fælles indgang for de nye portaler samt udarbejdelse af det fælles koncept. __________
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Til sidens top |