Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Den Fri Ungdomsuddannelse (FUU) blev etableret i 1995 som en del af Undervisningsministeriets program for Uddannelse Til Alle.

Målgruppen for FUU er de unge, som ikke benytter eller fuldfører de øvrige eksisterende ungdomsuddannelser. En af målsætningerne for FUU er således, at den skal bidrage til at reducere den andel af hver ungdomsårgang, der ikke gennemfører en ungdomsuddannelse.

Den Fri Ungdomsuddannelse er blevet evalueret i perioden 1998-2000. Udgangspunktet for evalueringen har været uddannelsens målsætninger, som de fremgår af Lov om Den Fri Ungdomsuddannelse - og bemærkningerne til lovforslaget.

1. delrapport fra undersøgelsen er publiceret af PLS Consult (nu PLS RAMBØLL Management) i januar 1999. Her er fokus lagt på deltagersammensætning, elevernes baggrund og begrundelser for valg af uddannelsen, samarbejde mellem elev og vejleder og elevernes udbytte af FUUforløbet.

2. delrapport er publiceret af Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen i januar 2000. Rapporten beskæftiger sig bl.a. med "indgangen" til FUU, rekruttering, vejlederes og vejledningsinstansers kendskab og holdninger til den fri ungdomsuddannelse herunder om vejledningen af den enkelte, de unges informationskanaler, fremtidsplaner og beskæftigelse - og frafaldet fra uddannelsen.

1. og 2. delrapport er begge tilgængelige i fuld tekst på PLS RAMBØLL's website på webadressen: www.fuu-evaluering.dk/resultater/.

Dette temahæfte indeholder PLS RAMBØLL's slutrapport om evalueringen af FUU.
Rapportens indhold og konklusioner har udgjort en væsentlig del af grundlaget for den netop vedtagne lovændring.

Undervisningsministeriet har finansieret evalueringen og udarbejdelsen og udgivelsen af dette temahæfte.

Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i publikationen står for forfatternes egen regning.

 

Joachim Clausen
Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Område for de erhvervsfaglige uddannelser
Juni 2001

 


Denne side indgår i publikationen "Evaluering af Den Fri Ungdomsuddannelse "  som kapitel 1 af 12
© Undervisningsministeriet 2001

 Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top