[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]

 

 

 

Forord

Kære voksenunderviser og konferencedeltager

Uddannelsesstyrelsens projekt Operation Voksenunderviser har nu fornøjelsen af at udsende antologien fra forårets voksenuddannelseskonference "På sporet af praksis" .

Filmen "Rundt om læring" samt det tilhørende teksthæfte blev udsendt i forbindelse med afholdelsen af konferencen. Du kan læse mere om Operation Voksenunderviser på www.uvm.dk.

Antologien følger op på konferencens tematisering af, hvilken betydning feltet mellem uddannelsesinstitution og praksis har for læring. I modsætning til indlæring er læring ikke uløselig forbundet med en uddannelsesinstitution. Læring er individuel, og sker i samspillet mellem teori og praksis. Dette betyder, at opgaverne for uddannelsesinstitutionerne og voksenunderviserne - og virksomhedernes uddannelsesplanlægning - ændrer karakter.

Der forskes en del på dette felt, og der iværksættes mange udviklingsprojekter på uddannelsesinstitutionerne, der har til formål finde nye måder at tilrettelægge undervisning og uddannelser på, så det passer til læringsbegrebet. Vi håber, at antologien, videoen og teksthæftet vil være til inspiration for disse udviklingsprojekter.

Uddannelsesstyrelsen takker forfattere og redaktører, som har gjort det muligt for voksenundervisere at blive inspireret af den viden, der fremkom på konferencen.

Pia Friberg,
På vegne af Uddannelsesstyrelsen


Forsiden | Næste kapitel