Forrige kapitel Til forsiden tom
Krone
Undervisningsministeriets logo







De næste skridt

Gennemførelse af Danmarks strategi for uddannelse og livslang opkvalificering for alle skal bidrage til at styrke livslang læring i alle dele af uddannelsessystemet, på arbejdsmarkedet og i samfundet.

Den danske regering har med en bred politisk aftale om fremtidens velfærd og en aftale om udmøntning af en globaliseringspulje på 15 mia. kr. tilvejebragt rammerne for omfattende initiativer målrettet uddannelse, opkvalificering af arbejdsstyrken mv. Der er tale om en langsigtet implementering, der gennemføres i perioden 2007-2012, som både skal styrke kvaliteten og kapaciteten i uddannelsessystemet og i voksen- og efteruddannelsesindsatsen.

Regeringens gennemførelse af strategien omfatter følgende hovedpunkter:

  • Forslag til nye lovinitiativer fremlægges i Folketinget 2006/2007.
  • Udmøntning af nye initiativer finansieret af globaliseringspuljen i 2007-2009.
  • Trepartsdrøftelser (regeringen og arbejdsmarkedets parter) i 2007 om den fremtidige finansiering af voksen- og efteruddannelsesindsatsen.
  • Politiske drøftelser med aftalepartierne bag velfærdsaftalen om principper for udmøntning af én mia. kr. ekstra til erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.
  • Loveftersyn af ny lovgivning i 2009/2010.
  • Evaluering af nye initiativer (globaliseringspuljen) i 2009 med henblik på politiske drøftelser af initiativernes effekt og fortsættelse og prioritering af nye initiativer for perioden 2010-2012.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen " Danmarks strategi for livslang læring "
© Undervisningsministeriet 2007

Forrige kapitel Til forsiden tom
Til sidens top