Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Regeringen ønsker ny vækst og dynamik i samfundet til glæde for alle. Velfærden i Danmark skal sikres og udbygges.

Derfor skal vore uddannelser være i top. Uddannelse af høj international standard og kvalitet vil også i fremtiden være nøglen til, at Danmark kan gøre det godt i en fortsat mere globaliseret verden. Uddannelse er en af vore allervigtigste konkurrenceparametre og en forudsætning for en øget og velkvalificeret arbejdsstyrke med tidssvarende kompetencer.

Uddannelsessektoren skal bygge på valgfrihed - mennesket skal sættes før systemet.

Men høj faglig standard, kvalitet, relevans og fleksibilitet for alle brugerne af uddannelsessystemet er ikke en selvfølge. Der kræves løbende tilpasning til nye krav, og der kræves udbedringer, hvor alt ikke står helt godt til. Der er behov for at tænke nyt.

Derfor fremlægger regeringen handlingsplanen for Bedre uddannelser for at styrke det faglige niveau i ungdomsuddannelserne, de videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelserne. Handlingsplanen skal ses i tæt sammenhæng med målsætningerne for folkeskolen og med regeringens øvrige initiativer, herunder vækststrategien "Vækst med vilje".

I de kommende måneder og år vil regeringen lancere en række større reformer bl.a. på gymnasie- og hf-området og på universitetsområdet. Inden for erhvervsuddannelserne skal der ske fornyelse af de merkantile og de tekniske uddannelser. På voksen- og efteruddannelsesområdet skal der bl.a. ske en videreudvikling af arbejdsmarkedsuddannelserne, og deres sammenhæng med erhvervsuddannelserne skal styrkes. Nye erhvervsrettede voksenuddannelser skal lanceres. Desuden sætter regeringen større tværgående initiativer i gang bl.a. om styrket studie- og erhvervsvejledning, styrkelse af naturvidenskab gennem hele uddannelsessystemet og styrket faglig indsats ved hjælp af it. Endelig skal det internationale aftryk styrkes i alle uddannelser.

Regeringen har store forventninger til denne brede vifte af reformer og initiativer. Målet er, at der skal være udfordringer for alle i vores uddannelsessystem, også for de dygtigste. Til gavn for alle borgere i Danmark.

Regeringen 
Juni 2002

 


Denne side indgår i publikationen "Bedre uddannelser" som forord
© Undervisningsministeriet 2002

 Forrige kapitel  Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top