[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]

Forord




Tidligere i 1997 udsendte Erhvervsskoleafdelingen FoU-publikationen "Eva-luering og læreprocesser". Heri gives der inspiration og konkrete forslag til, hvordan der i en undervisning med vægt og fokus på elevernes læreprocesser kan arbejdes med procesorienteret evaluering. I publikationen pointeres vigtigheden af samspillet mellem lærere og elever.

Værktøjskassen indeholder en række modeller og redskaber, der er egnede til procesorienteret evaluering. Disse modeller og redskaber er siden udgivelsen af ovennævnte publikation blevet yderligere bearbejdet og forfinet, således at de nu fremstår i form af tre serier af værktøjer.

Disse værktøjer kan enten danne grundlag for fremstilling af overheadplancher i farver eller evalueringsskemaer til elevernes anvendelse.

Indholdet kan frit kopieres og anvendes inden for undervisningssektoren, og værktøjskassens indhold vil parallelt med udgivelsen af det trykte materiale blive publiceret online via Undervisningsministeriets webtjeneste.

Erhvervsskoleafdelingen har finansieret udarbejdelse og udgivelse af materialet. Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i materialet står for forfatternes egen regning.


Henrik Friediger
Undervisningsministeriet
Erhvervsskoleafdelingen
Oktober 1997



Forsiden | Indledning