Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







1. Ressourcer

Danmark bruger mange ressourcer på uddannelse

Samlede offentlige og private udgifter til uddannelsesinstitutioner, alle uddannelser, i procent af BNP i Danmark og udvalgte OECD-lande.

Note 1: I Norge er det ikke muligt at opgøre de private udgifter til uddannelsesinstitutioner. Kilde: OECD (2007). Education at a Glance, 2007 (B2.4). Data fra 2004.

Danmark bruger mange penge per elev i grundskolen

Når man ser på samlede offentlige og private udgifter per elev i 1.- 6. klasse i Danmark, i USA og i udvalgte OECD-lande, er der stor spredning i udgifter per elev.

Note 1: Omfatter kun offentlige institutioner. Udgifterne er i USD korrigeret efter købekraftspariteter. Kilde: Education at a Glance, 2007. Data fra 2004.

Danmark bruger 25 % af de samlede udgifter til videregående uddannelser til stipendier

Når vi ser på andelen af de samlede offentlige udgifter til videregående uddannelse, der bruges på stipendier og andre overførselsindkomster, lån og stipendier til studieafgift, bruger Danmark 25 % af de samlede udgifter til stipendier.

Anm.: For de lande, hvor der ikke er anført lån, er data enten ikke tilgængelige, eller også ydes der i disse lande ikke offentlige lån (det sidste gælder for Belgien, Finland, Italien og Spanien). Kilde: Education at a Glance, 2007. AEG 2007, tabel B5.2. Data fra 2004.

Danmark er i front, når det gælder totale udgifter til uddannelse i procent af BNP i EU

Når man ser på de totale udgifter til uddannelse i procent af BNP i EU, ligger Danmark nummer 1.

Kilde: Benchmarking Europes Competitiveness (ERT,May 2007),Tabel 5,1 (Data Eurostat, marts 2007). Data fra 2003.

Danmark bruger en større andel af de offentlige udgifter til uddannelse end OECD-gennemsnittet

I 2004 brugte Danmark 15,3 % af de samlede offentlige udgifter til uddannelse. Danmark ligger lidt over OECD-gennemsnittet på 13,4 %.

Anm.: Udgifterne i denne opgørelse omfatter alle offentlige udgifter til uddannelse, det vil sige inklusive uddannelsesstøtte med videre. Kilde: Education at a Glance, 2007. Data fra 2004.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Uddannelse – udvalgte nøgletal 2008"
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top