Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







Trainee-forløb/forpraktik

Krav til virksomheden

Virksomheden skal være godkendt som praktiksted. Hvis virksomheden ikke allerede er godkendt, hjælper erhvervsskolen den hurtigt med dette.

Ansættelse i trainee-forløb/i forpraktik

For nogle virksomheder og unge er det et stort skridt at tegne en uddannelsesaftale, som strækker 2–3– 4 år ud i fremtiden. Det har afholdt en række virksomheder og unge fra at gå i gang med et uddannelsesforløb.

Derfor har arbejdsmarkedets parter indgået aftaler på en række brancheområder, der gør det muligt for virksomhederne at ansætte en ung på 15–18 år i en periode på typisk 3– 6 måneder med det formål, at virksomhed og elev ser hinanden an menneskeligt, socialt og fagligt med henblik på at indgå en uddannelsesaftale, hvis perioden forløber tilfredsstillende. Den unge skal have gennemført 9 års skolegang inden påbegyndelsen af trainee-forløbet.

Et trainee-forløb – som i nogle brancher hedder forpraktik – består typisk af en kort introduktionsperiode, hvor den unge sættes ind i de mest grundlæggende arbejdsprocesser i virksomheden og gennemgår nødvendige sikkerhedskurser, hygiejnekurser og lignende. Derefter kan den unge deltage i virksomhedens produktion og må betjene visse maskiner, som en ung, der blot ansættes som ungarbejder, ikke må betjene. Læs mere på www.praktikpladsen.dk.




Et trainee-forløb er typisk af 3 – 6 måneders varighed. Den unge får løn under ansættelsen. Målet er efterfølgende at indgå en egentlig uddannelsesaftale.

Du kan finde oplysninger om, hvilke brancher der har indgået denne type aftaler, på arbejdsgiverorganisationernes hjemmesider. Og de konkrete virksomheder, der tilbyder denne type forløb, findes på Undervisningsministeriets mødested for elever og virksomheder www.praktikpladsen.dk.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Uddannelsesaftale "
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top