Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







Forord

Det første år af Pionerkampagnen er afsluttet

Rigtig mange ildsjæle har deltaget i forskellige arrangementer som Pionercamps, Pionerhalvlege, Pionerfora og senest Pionerdagen 08 med uddelingen af Pionerprisen 08. Pionerarrangementerne har været med til at løfte disse ildsjæle, så flere har turdet tage udfordringen op og/eller sætte ambitionsniveauet højere ved tilrettelæggelsen af innovative undervisningsforløb, der fremmer elevernes kreative, innovative og iværksættende kompetencer.

Det andet år af Pionerkampagnen skal nu skydes i gang

I Undervisningsministeriet er vi midt i planlægningen, og fokus for det kommende års pionerkampagne bliver at uddele Pionerprisen igen i foråret 09, forankre og sprede ny inspiration til arbejdet med lokale projekter og udvide pionerfællesskabet med endnu flere ildsjæle/pionerer.

Der er derfor al mulig grund til at glæde sig, for erfaringerne fra det første pionerår vil danne grobund for endnu mere idéudvikling, innovation og iværksætteri i det kommende år.

Pionermagasinet er en del af denne kampagne, og dette nummer sætter fokus på erhvervsuddannelserne. Innovation og iværksætteri er begreber, som nu er skrevet ind i formålet med erhvervsuddannelserne. Alle led i skolekulturen på dette uddannelsesområde skal nu rustes gennem et større udviklingsprogram, så de politiske beslutninger kan implementeres og innovationskraften derigennem øges.

Udvikling af skolekulturen er ikke forbeholdt erhvervsuddannelserne. Ministeriet vil derfor opfordre lærere, undervisere og ledere på alle uddannelsesområder til at lade sig inspirere til udvikling af innovationskraften i egen skolekultur.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "PIONERMAGASINET 03"
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top