Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







Forord

Globaliseringsrådet drøftede på et møde den 25.-26. august 2005 et oplæg om erhvervsuddannelser i verdensklasse. I forlængelse af drøftelserne nedsatte regeringen følgende to udvalg.

Udvalget om at alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse, som havde til opgave at fremlægge en handlingsplan, for hvordan man kan nå målet om, at 85 procent og 95 procent af en ungdomsårgang i henholdsvis 2010 og 2015 gennemfører en ungdomsuddannelse. Udvalget afgav rapport den 1. februar 2006.

Udvalget om fremtidssikring af erhvervsuddannelserne har haft til opgave at udarbejde forslag til en fremtidssikring af erhvervsuddannelsernes indhold, struktur og styring.

Det overordnede udgangspunkt for begge udvalg har været regeringens målsætning, om at Danmark fortsat skal høre til blandt de rigeste lande i verden og forblive et samfund uden store skel. Det vil her få afgørende betydning, at alle unge får en uddannelse, så de kan klare sig på fremtidens arbejdsmarked. Uddannelser som forbereder til en fremtid, hvor efterspørgslen efter ufaglært arbejdskraft vil falde, og hvor kravene til at kunne omstille sig og kunne forny sine kvalifi- kationer vil stige. Erhvervsuddannelserne er helt centrale for, at disse mål kan indfris.

Udvalget afgav sin første delrapport den 31. januar 2006 med forslag til hovedprincipper for fremtidssikring af erhvervsuddannelserne. Udvalget har herefter konkretiseret forslagene og resultaterne af udvalgets samlede arbejde fremlægges hermed i denne endelige rapport.

Uddannelsesdirektør
Roland Svarrer Østerlund
Oktober 2006

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen " Fremtidssikring af erhvervsuddannelserne"
© Undervisningsministeriet 2006

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top