Forrige kapitel Til forsiden tom
Krone
Undervisningsministeriets logo







Hent inspiration og ideer her

Elevplan
www.elevplan.dk. I Elevplan findes målene for alle erhvervsuddannelsers skoledel og også målene for praktikken i de enkelte uddannelser. De fleste erhvervsuddannelseselever har en elektronisk uddannelsesplan i Elevplan, hvor fremdriften i uddannelsen kan aflæses. Henvend dig eventuelt til din skole om login og password.

Træner Guide
Med støtte fra Undervisningsministeriet har DEL i samarbejde med fire faglige udvalg udviklet fire brancherettede trænerkurser med tilhørende websider om praktikuddannelse. Interesserede kan klikke sig ind på:
www.traenerguide.dk ved anvendelse af kodeord: train og password: trainer.

Årets læreplads
http://www.dts-info.dk/aarets/index.asp

Konference for faglige udvalg om den gode praktikuddannelse
Konference afholdt af DEL d. 1. december 2005. Konferencematerialet indeholder en række præsentationer med synspunkter og gode ideer: www.delud.dk - vælg: Konferencematerialer – vælg: Den gode praktikudd.

Læring i praktik
  • Morten Piil Hansen (2004): Den gode praktikvirksomhed – uddannelse i drift! www.delud.dk – vælg: Publikationer – vælg: Den gode praktikvirksomhed – uddannelse i drift, Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse.
  • Jens Wilbrandt (2002): Vekseluddannelse i håndværksuddannelser. Lærlinges oplæring, faglighed og identitet, Undervisningsministeriet. Læs publikationen her: http://static.uvm.dk/publikationer/2002/veksel1/
  • Klaus Nielsen og Steinar Kvale (1999): Erhvervsuddannelse. Hvordan lærer man i praktik? Undervisningsministeriet. Læs publikationen her: http://static.uvm.dk/publikationer/1999/hvordan/
De unge
  • Niels Ulrik Sørensen (2001): Den store balanceakt, Center for ungdomsforskning, Roskilde Universitetscenter.
  • Anne Holm Sjøberg m.fl. (1999): På godt og ondt. Et portræt af elever og deres forhold til mestre og erhvervsskoler, Undervisningsministeriet. Læs publikationen her: http://static.uvm.dk/publikationer/1999/godtogondt/
Størstedelen af en teknisk eller merkantil erhvervsuddannelse foregår i praktik i en virksomhed. Formålet med dette hæfte er at bidrage til at styrke kvaliteten af oplæringen i praktikvirksomheden. Og på den måde indirekte bidrage til at mindske det frafald, der er i praktiktiden. Hæftet retter sig mod alle praktikvirksomheder, der uddanner erhvervs- uddannelseselever, og indeholder både inspiration, konkrete ideer og værktøjer, som virksomheden og virksomhedens oplærere kan bruge i det daglige arbejde med oplæring af virksomhedens elever.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Bedre oplæring i virksomheden "
© Undervisningsministeriet 2006

Forrige kapitel Til forsiden tom
Til sidens top