Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Begrebsafklaring







Allerede på Visionspanelets første møde handlede de indledende diskussioner om, hvilke termer man fandt mest dækkende. Det blev hurtigt nødvendigt at finde en fælles terminologi:

Entreprenørskab/entreprenør: En entreprenør er en person, som har startet egen virksomhed, eller som fx har skabt innovation inden for ny produktion eller serviceydelse i eksisterende virksomheder.

Innovation: At være innovativ bygger på evnen til at nytænke, hvor man kombinerer sin viden, erfaring og indsigt på nye områder og nye måder. Kreativitet er en vigtig forudsætning for innovation.

Selvstændighed: Selvstændighed er en kombination af holdninger og personlige kvalifikationer. Mod, konstruktiv nysgerrighed, evne til selvorganisering og evne til samarbejde er forudsætninger. Selvstændighedskulturen indrammer de egenskaber, der ofte forbindes med at være iværksætter.

Iværksætteri/Iværksætter: En iværksætter er en person, som starter egen virksomhed. Iværksætteren opbygger kendskab til virksomhedsdrift, produktion, økonomi og salg.

Værdiskabelse: Gennem produkter og serviceydelser skaber man værdi for kunderne, for aktionærer, for medarbejdere og for samfundet. Værdiskabelse, er en nødvendig forudsætning for en bæredygtig udvikling af virksomheden og samfundet.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Til udvikling af innovation og iværksætterkultur i det danske uddannelsessystem" som kapitel 10 af 11
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top