Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Bygge og anlæg







Billedfrise

Du vil gerne være tømrer…

…men har – uden held – søgt en masse praktikpladser. Du kan ikke længere komme i skolepraktik i træfagenes byggeuddannelse. Derfor er det en god idé, at du sammen med din vejleder eller kontaktlærer ser på de muligheder, du har, hvis du ikke finder den praktikplads, du havde forestillet dig. Nogle af mulighederne er her:

  • Du kan vælge at blive byggemontagetekniker. Det er en af de nye korte uddannelser, og den tager kun cirka 1½ år inklusive grundforløb. Hele uddannelsen foregår på skolen. En byggemontagetekniker arbejder blandt andet med at opsætte lette vægge og gipslofter og med at montere elementer og skabe i kontorer, køkkener og badeværelser.
     
  • Du kan overveje at blive bygningsmontør. Det er et trin i snedkeruddannelsen, så senere kan du overveje, om du vil uddanne dig videre til snedker. Det kan du gøre i eud+*.
     
  • Eller du har mulighed for at lave korte uddannelsesaftaler* eller flex-kombinationsaftaler* med forskellige virksomheder.
     
  • Du kan også vælge at skifte over til struktøruddannelsen. Hvis du vælger den løsning, skal du tage supplerende grundforløbsundervisning*. Det vil sige nogle ugers undervisning, der retter sig mod den nye uddannelse.

Ord markeret med en * kan du læse mere om sidst i pjecen

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Praktik-ja tak" som kapitel 2 af 9
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top