Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Alle er ikke ens!







Ikke to virksomheder er ens – heller ikke deres medarbejdere. Men det er faktisk muligt at samle de mange forskellige arbejdsfunktioner, som hundredtusindvis af faglærte og ufaglærte medarbejdere udfører på de danske virksomheder, i omkring 140 forskellige kompetencebeskrivelser.

billeder af arbejdssituationer

Kompetencebeskrivelserne udgør grundstammen i det nye AMU. De beskriver:

  • jobområdet,
  • hvad man skal kunne for at udføre jobbene
    – altså hvilke kompetencer, man skal have,
  • de uddannelser, som fører til kompetencerne

Kompetencebeskrivelserne er virksomhedernes og medarbejdernes vigtigste værktøj, når de skal vurdere, hvilke behov de har og lægge en plan for efteruddannelsen.

Der er mange muligheder.

Fleksible tilbud til alle
Nogle har brug for en introduktion til jobbet. Andre ønsker en uddannelse, der gør jobbet bredere eller højt specialiseret. Nogle tænker langsigtet og lægger en plan, der rækker flere år frem.

AMU kan skræddersys efter virksomhedens og medarbejdernes behov. Uddannelserne kan stykkes sammen helt fleksibelt – også med enkeltfag fra erhvervsuddannelser.

Nogle gange er ”åbent værksted” løsningen. Det er uddannelser, der kører hele tiden, så man ikke behøver vente på, at der bliver deltagere nok.

Dialog
Der skal tre parter til at skabe et godt uddannelsesforløb!

figur der illustrerer at der skal tre parter til at skabe et godt uddannelsesforløb

Virksomheden kender nok sine egne behov, det gør medarbejderen måske også. Men det er ikke sikkert, de ved, hvad der kan lade sig gøre! Derfor er det altid en god idé at gå i dialog med den lokale AMU-udbyder. Skolerne er altid parate til en snak.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Din guide til AMU" som kapitel 4 af 7
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top