Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Vejledning om videregående uddannelse og erhverv

 


Ansvaret for vejledningen om videregående uddannelse og erhverv samles i Undervisningsministeriet, som opretter et nyt Landscenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning (LUE).

Vejledning om videregående uddannelse og erhverv vil fortsat være let tilgængelig i de unges nærområde. Det vil ske gennem syv regionale vejledningscentre.

Vejledningen skal tilbydes elever i ungdomsuddannelser og unge og voksne, der ikke længere har tilknytning til en ungdomsuddannelsesinstitution.

Vejledningen skal foregå i samarbejde mellem de regionale centre, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Samarbejdet skal sikre sammenhæng i vejledningen, udveksling af erfaringer og videndeling.

Den del af vejledningen, der drejer sig om at gennemføre en uddannelse, den unge allerede er i gang med, ændres ikke. Denne vejledning bevares som en integreret del af uddannelserne ud fra principper om nærhed og sammenhæng mellem valg undervejs i uddannelsen og efterfølgende uddannelse og erhverv.

Voksne i beskæftigelse, der er fyldt 25 år, og som ønsker en ungdomsuddannelse eller en grundlæggende voksenuddannelse, vil blive omfattet af en kommende vejledningsreform for voksne. De er derfor ikke omfattet af vejledningen fra Ungdommens Uddannelsesvejledning og LUE. Indtil videre skal de søge informationer og vejledning i den virtuelle vejledningsportal (se nedenfor), på uddannelsesinstitutionerne eller hos AF.

Ledige skal fortsat vejledes af kommuner og AF.

 

Denne side indgår i publikationen "Vejledningsreformen - kort fortalt" som kapitel 5 af 10
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top