Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord

 

 

 

I henhold til finanslovsaftalen om Bedre uddannelser m.v. for finansåret 2003 ydes der fra 2003 en tillægstakst til efterskoleelever, der deltager i meritgivende brobygningsforløb af minimum 6 ugers varighed på land-brugs-, erhvervs-, og social- og sundhedsuddannelser. Tillægstaksten udgør i 2003 10.000 kr. pr. årselev, svarende til 1.500 kr. pr. elev, der deltager i et 6 ugers meritgivende brobygningsforløb.

Denne publikation beskriver kort de gældende regler for ordningen samt de ovennævnte uddannelser, hvortil der kan brobygges fra efterskolerne.

Publikationen er samtidig tænkt som inspirationskatalog for skolerne, idet der gennemgås en række forskellige muligheder for etablering af meritgivende brobygningsforløb på de forskellige uddannelser. De nævnte muligheder er alle initiativer, som er beskrevet i samarbejde mellem efterskoler og repræsentanter for landbrugs-, erhvervs-, og social- og sundhedsuddannelserne i løbet af foråret 2003, og som har været diskuteret på møder mellem Undervisningsministeriet og skoleforeningerne i maj 2003.

Forslagene er tænkt som udgangspunkt for den enkelte efterskoles tilrettelæggelse af elevernes deltagelse i brobygningsforløb samt som inspiration for de ungdomsuddannelser, der skal tilrettelægge og udbyde de meritgivende brobygningsforløb. Forslagene er alene tænkt som eksempler, idet forløbene naturligvis kan tilpasses de enkelte elevers behov.

 

Denne side indgår i publikationen "Meritgivende brobygningsforløb for efterskoleelever på landbrugs-, erhvervs- og social- og sundhedsuddannelserne" som forord
© Undervisningsministeriet 2003

 Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top