Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Social- og sundhedsuddannelserne


 

De grundlæggende social- og sundhedsuddannelser indledes med et grundforløb.

Grundforløbet tilrettelægges for unge, der kommer direkte fra 9. klasse i grundskolen, og for andre unge, der efter skolens vurdering har behov for at forberede sig fagligt, socialt og personligt til de videre uddannelsesforløb.

Grundforløbet er et skolebaseret læringsforløb, der består af en introduktionsperiode (2 uger), samt områdefag (12 uger) og grundfag (6 uger). Grundforløbet består således normalt af 20 ugers skoleundervisning, men kan forlænges med indtil 20 uger for den enkelte elev bl.a. for at give eleven mulighed for at tilegne sig de faglige og personlige kompetencer, som er nødvendige for at kunne fortsætte i en af de efterfølgende uddannelser (dvs. uddannelsen til social- og sundhedshjælper eller den pædagogiske grunduddannelse, pgu).

Både områdefag og grundfag kan indgå i meritgivende brobygningsforløb, der kan sammensættes af forskellig varighed, jf. eksemplerne i denne publikation.

En nærmere beskrivelse af grund- og områdefagene findes i bilag 5 af december 2001 til bekendtgørelsen om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser. Bekendtgørelsen kan ses på internetadressen: http://www.retsinfo.dk/_GETDOCM_/ACCN/B20010107305-REGL

Denne side indgår i publikationen "Meritgivende brobygningsforløb for efterskoleelever på landbrugs-, erhvervs- og social- og sundhedsuddannelserne" som kapitel 3 af 8
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top