Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord

 

 

Forandring er ikke længere noget, vi vælger - det er blevet et vilkår. Det skyldes først og fremmest, at vi lever i en mere og mere sammenhængende verden, og at den teknologiske udvikling hele tiden ændrer vores måder at informere, kommunikere og producere på. 

Forandringerne finder sted overalt i samfundet - også på arbejdsmarkedet, hvor virksomhederne og den enkelte løbende må udvikle sig for at leve op til nye udfordringer og udnytte nye muligheder. Også AMU må udvikles, så uddannelsesindsatsen fleksibelt kan målrettes brugernes ofte meget forskellige behov for kompetenceudvikling. 

I juni 2003 vedtog folketinget en række love, som er relevante for AMU, og som træder i kraft 1. januar 2004. Der kom en helt ny lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v., og der blev ændret i lovene om åben uddannelse og VEU-godtgørelse. Denne pjece fortsætter traditionen fra de tidligere store AMUreformer og samler hovedindholdet i lovgivningen under en række temaer. 

De helt præcise regler skal findes i love, bekendtgørelser og vejledninger, men vi håber, at pjecen giver især udbyderne et konstruktivt værktøj til hurtigt at sætte sig ind i de nye vilkår, så AMU fortsat spiller en helt central rolle i den erhvervsrettede uddannelsesindsats for voksne - til gavn for virksomhederne, deltagerne og arbejdsmarkedet.

 

Med venlig hilsen 

Villy Hovard Pedersen 
Uddannelsesdirektør for AMU-området

Denne side indgår i publikationen "AMU under forandring - om reformen fra 2004" som forord
© Undervisningsministeriet 2003

 Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top