Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Et af de bærende elementer i de danske erhvervsuddannelser er vekseluddannelsesprincippet, der betyder, at eleverne gennem deres uddannelse har både skoleophold på en erhvervsskole og praktik i en virksomhed.

For at sikre at erhvervsuddannelserne er gode og synlige, er det afgørende, at der altid står tilstrækkeligt med gode praktikpladser af høj kvalitet til rådighed for eleverne. Det krav bliver ikke mindre, hvis reformen af erhvervsuddannelserne, der træder i kraft 1. januar 2001, succesfuld skal føres ud i livet.

I bemærkningerne til lovforslaget vedrørende erhvervsuddannelsesreformen er arbejdsmarkedets parter tildelt et betydeligt ansvar for, at der fremover er tilstrækkeligt med praktikpladser af høj kvalitet. På den baggrund indledte arbejdsmarkedets parter og Undervisningsministeriet i november 1998 drøftelser om problemer i relation til praktikpladssituationen. Formålet har været at formulere en fælles handlingsplan, som for eksempel kan forebygge mangel på praktikpladser.

I dette hæfte præsenteres denne handlingsplan, som blev det konkrete resultat af diskussionerne. Planen har som hovedformål at øge antallet af indgåede uddannelsesaftaler til 36.000 årligt og samtidig halvere frafaldet i den ordinære praktik.

Arbejdsmarkedets parter og Undervisningsministeriet er enige om at indfri disse mål inden år 2004. Målet kan nås, fordi alle, som har et ansvar på dette område, har givet tilsagn om at være med til at løfte denne opgave i fællesskab.

[Billede: Underskrifter fra Undervisningsminister Margrethe Vestager, Formand for Dansk Arbejdsgiverforening Niels Fog og Fomanden for Landsorganisationen i Danmark, Hans Jensen.]April 2000

 

Denne side indgår i publikationen "Rapport om praktikpladsproblematikken" som forord
© Undervisningsministeriet 2000

 Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top