Forsiden Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Forord





Praktikuddannelsen er en væsentlig og uundværlig del af de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser. Kvaliteten af praktikuddannelsen er afgørende for, at eleverne kan tilegne sig de ønskede - og nødvendige - kvalifikationer, beskrevet i uddannelsens mål.

I begyndelsen af 1999 udsendte Undervisningsministeriet et id‚katalog, Læring i praktikken - i social- og sundhedshjælperuddannelsen. Det hæfte var et af resultaterne fra et omfattende forsøgs- og udviklingsarbejde, der skulle analysere og dokumentere, hvordan praktikuddannelsen foregår i social- og sundhedshjælperuddannelsen - på udvalgte praktiksteder.

De indsamlede materialer fra praktikstederne - de gode ideer samlet i ovennævnte temahæfte - blev stillet til rådighed for alle elever, praktiksteder, praktikansvarlige og praktikvejledere i hjælperuddannelsens praktikuddannelse.

Efterfølgende har det været et ønske at tilvejebringe et tilsvarende materiale til brug i praktikken i social- og sundheds- assistentuddannelsen. Dette ønske opfyldes nu gennem nærværende temahæfte, der lige som det første har form af et id‚katalog, der præsenterer udvalgte ideer, forslag og konkrete materialer fra de deltagende skoler og praktiksteder. Materialet kan frit anvendes i den præsenterede form, men ofte vil det skulle tilpasses den aktuelle anvendelse.

Efter Uddannelsesstyrelsens opfattelse kan indholdet i temahæftet give inspiration og medvirke til forbedringer og kvalitetsudvikling i praktikuddannelsen.

Uddannelsesstyrelsen har finansieret det bagvedliggende forsøgs- og udviklingsarbejde samt udarbejdelse og udgivelse af dette temahæfte.

Afslutningsvis skal bemærkes, at meninger og synspunkter i hæftet står for forfatternes egen regning.

Birgit H. Bloch
Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Området for erhvervsfaglige uddannelser
December 1999

Denne side indgår i publikationen "Ideer til læring i praktikken- i social- og sundhedsassistentuddannelsen " som forord
© Undervisningsministeriet 2000

 Forsiden Næste kapitel
Til sidens top