Forsiden  
[ Undervisningsministeriets logo ]

Kolofon





Titel: Feltarbejde i religion
Udgiver: 463 Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen
Institution: Undervisningsministeriet
Copyright: 463 Undervisningsministeriet
Emneord: gymnasiet, feltarbejde, religion
Resumé: I bestræbelserne for at styrke de elevaktiverede arbejdsformer i det almene gymnasium er der i faget religion åbnet mulighed for at inddrage feltarbejde i undervisningen og afløse nogle tekstsider med feltrapporter. For at opkvalificere dette arbejde, så det tillige kan bidrage til det studieforberedende sigte med gymnasiet, har en arbejdsgruppe bestående af universitetsansatte religionssociologer og religionshistorikere samt lærere i gymnasiet med erfaringer med denne arbejdsform, udarbejdet dette hæfte om feltarbejde i religion.

Hæftet indledes med nogle overordnede teoretiske overvejelser om feltarbejdets muligheder og problemer. Der lægges vægt på kvalitative undersøgelser, hvor interviews med mennesker, der har en tilknytning til en religion spiller den centrale rolle. Etik samt takt og tone  forbindelse med sådanne interviews behandles. Samtidig reflekteres der over afstand og engagement fra elevernes side, når de går i gang med sådanne interviews. Det understreges, at at arbejdet skal være præget af videnskabelig afstand.

Anden del af hæftet giver konkrete anvisninger på, hvorledes eleverne kan gennemføre et sådant feltarbejde. Hovedeksemplet er en undersøgelse af religiøs arkitektur. Der gives konkrete anvisninger på, hvad eleverne skal lægge mærke til, og hvilke spørgsmål de kan stille. Denne del af hæftet indeholder et stort katalog over andre emner, som er velegnede til feltarbejde i religion.

Endelig giver hæftet anvisninger på, hvorledes feltarbejdet og dets resultater kan indgå i eksamen, og der antydes en række muligheder for eksamensforsøg.
Sprog: Dansk
URL: http://www.uvm.dk/pub/2000/feltarbejde/kolofon.htm
Den elektroniske udgaves ISBN: ISBN 87-603-1725-6
Den elektroniske udgaves ISSN: ISSN 1399-7386
Pris for den elektroniske udgave: 0 DKK
Pris for den trykte udgave: 110 kr. inkl. moms
Rabat:
Bestillingsnummer: UVM 6-271
Version: 1.0
Versionsdato: 29/6 2000
Publikationsstandard nummer: 1.0
Formater: html;gif;jpg
Inventarliste: hel.htm; 1.htm; 2.htm; 3.htm; 4.htm; 5.htm; 6.htm; 7.htm; 8.htm; index.html; indhold.htm; kolofon.htm; index.html; 1.jpg; 2.jpg; 3.jpg; 4.jpg; 5.jpg; 6.jpg; forside.jpg; bgndp5std2.gif; green.gif; graa.gif; pilh.gif; pilnede.gif; pilo.gif; pilv.gif; stdlogo.gif; tom.gif
Den trykte udgaves ISBN: ISBN 87-603-1721-3
Den trykte udgaves ISSN: ISSN 1399-2279
Publiceringsstandard nr. 1.0

Denne side indgår i publikationen "Feltarbejde i religion" som kolofon
© Undervisningsministeriet 2000

 Forsiden  
Til sidens top